ΒΙΑΝΕΞ-Cardiome Pharma Corp.: Νέα κορυφαία συνεργασία

13:45 2/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

Μία ακόμα σημαντική συμφωνία έρχεται να ενισχύσει το φαρμακευτικό χαρτοφυλάκιο της ηγέτιδας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

Πρόκειται για συμφωνία με την Cardiome Pharma Corp., εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NASDAQ: CRME) και στο χρηματιστήριο του Τορόντο, για τη διάθεση στην ελληνική νοσοκομειακή αγορά ενός νέου φαρμάκου για την πρόσφατης ενάρξεως κολπική μαρμαρυγή, του BRINAVESS.

Η συμφωνία έχει διάρκεια τριών ετών με δυνατότητα επέκτασης για τρία επιπλέον χρόνια.

Ο πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ,

κ. Παύλος Γιαννακόπουλος, για την επίτευξη της συμφωνίας δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την επέκταση των σχέσεών μας με την Cardiome και την προσθήκη του BRINAVESS στο χαρτοφυλάκιό μας».

Επίσης, σε δήλωσή του ο αν. Διευθύνων Σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σημείωσε: «Το BRINAVESS ταιριάζει απόλυτα στη νοσοκομειακή γραμμή προϊόντων μας και είμαστε χαρούμενοι που η Cardiome μας δείχνει την εμπιστοσύνη να διαθέσουμε στους νοσοκομειακούς μας πελάτες μία τόσο σημαντική θεραπευτική επιλογή για την ταχεία θεραπεία ασθενών, που υποφέρουν από πρόσφατης ενάρξεως κολπική μαρμαρυγή».

Στην ενημέρωση της εταιρείας Cardiome Pharma Corp. προς τους μετόχους της, επίσης τονίζεται:

«Η Cardiome Pharma Corp. (NASDAQ: CRME / TSX: COM) ανακοίνωσε ότι η Cardiome International A.G., θυγατρική της Cardiome Pharma Corp., προχώρησε σε συμφωνία με τη ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, που εδρεύει στην Ερυθραία στην Ελλάδα, για τη διάθεση και διανομή του BRINAVESS™ (vernakalant IV) στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η ΒΙΑΝΕΞ δεσμεύεται σε συγκεκριμένους ετήσιους εμπορικούς στόχους για το BRINAVESS.

"Είμαστε ευχαριστημένοι για την επέκταση της συνεργασίας μας με τη ΒΙΑΝΕΞ, η οποία πλέον περιλαμβάνει και το BRINAVESS εκτός από το AGGRASTAT", δήλωσε ο Karim Lalji, εμπορικός διευθυντής της Cardiome.

"Δοσμένων των ισχυρών δεσμών που υπήρχαν ήδη με την Correvio, πριν εξαγοραστεί από την Cardiome, ήταν λογικό να επεκτείνουμε τη συμμαχία περιλαμβάνοντας το BRINAVESS. Η ΒΙΑΝΕΞ έχει επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα με το AGGRASTAT σε αυτή την κρίσιμη αγορά και είμαστε πεπεισμένοι ότι έχει την ικανότητα να διπλασιάσει αυτά τα αποτελέσματα με το BRINAVESS. Η Ελλάδα αποτελεί αγορά-κλειδί για το BRINAVESS, όπου η φαρμακευτική ανάταξη παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση ασθενών που πάσχουν από πρόσφατης ενάρξεως κολπική μαρμαρυγή (AF)".

Η Cardiome Pharma Corp. είναι μια φαρμακευτική εταιρεία που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη και διάθεση καρδιαγγειακών θεραπειών, οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και υγείας των ασθενών που πάσχουν από καρδιοπάθειες. Η Cardiome έχει δύο νοσοκομειακά, καρδιολογικά προϊόντα στην αγορά, το BRINAVESS™ (vernakalant IV), η κυκλοφορία του οποίου εγκρίθηκε στην Ευρώπη και άλλες περιοχές για την ταχεία μετατροπή της πρόσφατης ενάρξεως κολπικής μαρμαρυγής σε φλεβοκομβικό ρυθμό για ενήλικες, και το AGGRASTAT® (tirofiban HCl), έναν αναστρέψιμο αναστολέα του υποδοχέα GP IIb/IIIa (των αιμοπεταλίων) που ενδείκνυται προς χρήση σε ασθενείς με Οξύ Στεφανιαίο Σύνδρομο.

Η ΒΙΑΝΕΞ είναι ένας αξιέπαινος εκπρόσωπος της ελληνικής βιομηχανικής και εμπορικής δημιουργικότητας, στον τομέα της. Διαθέτοντας μοναδικές παραγωγικές δυνατότητες και εργατικό δυναμικό άνω των 1.100 εργαζομένων, καλύπτει όλο το φάσμα της παραγωγής και διάθεσης φαρμακευτικών προϊόντων και συνεχώς αναβαθμίζει το εύρος των υπηρεσιών της στην αγορά. Η οικονομική της ισχύς, όπως απεικονίζεται ετησίως στα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα και τις επενδύσεις, θέτει τη ΒΙΑΝΕΞ μεταξύ των πιο αξιόπιστων και αποτελεσματικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Η καινοτομία, που βρίσκεται στην κουλτούρα της εταιρείας, καθώς και η υλοποίηση μεγάλης κλίμακας προγράμματος επενδύσεων, επιτρέπει στη ΒΙΑΝΕΞ να σχεδιάζει δημιουργικά νέες στρατηγικές συμμαχίες διεθνούς προσανατολισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα