Κυπριακό και οικονομία θα συζητήσουν Πρόεδρος Αναστασιάδης- Ρομπέεϊ

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπεϊ, φθάνει απόψε στο νησί, όπου θα συναντηθεί αύριο με τον Νίκο Αναστασιάδη και θα συζητήσει μαζί του Κυπριακό και οικονομία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ρόμπεϊ, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγό του Γκέρτρουι Βαν Ρόμπεϊ, θα έχει συνομιλίες με την κυπριακή Κυβέρνηση αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο,

αλλά και στις χώρες της ευρωζώνης, με τα θέματα που αφορούν το επικείμενο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, καθώς και περιφερειακά θέματα.

Αύριο το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τον κ. Ρομπεϊ, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Προστίθεται ότι στην κυπριακή αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην ΕΕ Κορνήλιος Κορνηλίου, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μετά τις διευρυμένες συνομιλίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ρομπεϊ θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου θα δώσει διάλεξη.

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμή του κ. Ρομπεϊ και της συζύγου του, πριν αναχωρήσουν από την Κύπρο νωρίς το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα