Κρήτη: Τριπλασιάστηκαν οι άποροι στα συσσίτια

Τριπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο οι άποροι Χανιώτες, που σιτίζονται στα συσσίτια της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου, στα Χανιά.

'Όπως αναφέρει το cretalive.gr πέρυσι το Ιδρυμα παρείχε μόλις 30 - 40 μερίδες φαγητού, ωστόσο φέτος ξεπερνούν τις 150 μερίδες ημερησίως, λόγω της αυξημένης ανάγκης ανθρώπων που στερούνται τα απαραίτητα.

Όπως ανέφερε στα "Χανιώτικα Νέα" και την Ελένη Φουντουλάκη

ο εφημέριος της ενορίας Αγίου Νεκταρίου π. Εμμανουήλ Δερμιτζάκης «πρόκειται για Έλληνες συμπολίτες μας. Πρόκειται για οικογενειάρχες, νέους ανθρώπους, ανέργους κάθε ηλικίας. Όμως οι περισσότερες είναι ολόκληρες οικογένειες».

«Συνήθως, κατά τη διάρκεια της ημέρας, έρχονται μετανάστες για να πάρουν μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια από τον χώρο του Ιδρύματος που λειτουργεί γι' αυτόν τον σκοπό. Αλλά τα βράδια, τις νύχτες έρχονται οι Έλληνες, τους οποίους έχουμε μάθει σιγά - σιγά και έτσι έχουμε έτοιμες τις τσάντες με τα ρούχα για να τους τις δώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι το Ορφανοτροφείο του Αγίου Νεκταρίου φιλοξενεί είκοσι άπορα κορίτσια, τα οποία παραμένουν υπό την σκέπη του Ιδρύματος μέχρι της αποκαταστάσεώς τους. Ακόμη προσφέρει στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας είδη οικοσκευής (τραπέζια, καρέκλες, κρεβάτια) είδη ρουχισμού και υπόδησης και σε καθημερινή βάση προσφέρονται δωρεάν περίπου 150 μερίδες φαγητού στους έχοντες ανάγκη.

«Ο κοινωνικός ρόλος της Εκκλησίας είναι σπουδαίος και μεγάλος. Γι' αυτό και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να προσφέρουμε ως προς αυτήν την κατεύθυνση, είτε με συσσίτια είτε με βοήθεια ψυχολογική σε όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα