Παναθηναϊκός: Αλλαγή με… κάτω τη μπάλα

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ξέρει πως για να παίξεις καλό ποδόσφαιρο πρέπει να κυκλοφορείς σωστά τη μπάλα και να την κρατάς… στο χορτάρι και το Onsports αναλύει την εικόνα του Παναθηναϊκού μετά την πρώτη νίκη με τον Αργεντινό στον πάγκο.

Το είπε και μόνος του πολλές φορές από την ώρα που ανέλαβε. «Μαγικό ραβδάκι», δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως τουλάχιστον ο τρόπος να κάνει κανείς τα αυτονόητα. Να βάλει σε μια λογική σειρά τα εργαλεία που έχει

στα χέρια του, να προσπαθήσει μέσα από τη δική του μέθοδο, είτε τακτικά είτε στον τομέα της ψυχολογίας, να πάρει το καλύτερο από τον κάθε ποδοσφαιριστή και να πετύχει τα αποτελέσματα που θέλει.

Είδε αυτά που ζητούσε

Αναλύοντας το πρώτο σκέλος, αυτό της καθαρά ποδοσφαιρικής δουλειάς και της τακτικής που θέλει να εφαρμόσει ο Ρότσα, το θετικό στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν πως είδε να εφαρμόζονται για αρκετή ώρα όλα όσα ζητά στην Παιανία. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έπαιξαν επιθετικά, πίεσαν ψηλά τον αντίπαλο, είχαν συνοχή ανάμεσα στις γραμμές και κράτησαν τη μπάλα με τρόπο τέτοιο ώστε να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες για να έρθουν τα γκολ και η νίκη.

Η φιλοσοφία του «Ινδιάνου» άλλωστε είναι επιθετική. Ο ίδιος είπε πως οι μεγάλες ομάδες, σαν τον Παναθηναϊκό, πρέπει να βλέπουν διαρκώς την εστία του αντιπάλου. Για αυτό φρόντισε να βάλει στο νευραλγικό χώρο του κέντρου τον πλέον ποιοτικό του μέσο, τον Σισοκό, κίνηση που έδωσε άλλο «αέρα» στον Παναθηναϊκό που παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής (18/11). Το δεδομένο είναι πως αυτή θα είναι η διάταξη των «πρασίνων» στο εξής κι αυτός ο νέος ρόλος του Ιβοριανού, πλην ειδικών περιπτώσεων και συνθηκών σε παιχνίδια που θα το απαιτούν ή που θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να δώσει περισσότερη προσοχή στην άμυνα.

Διαβάστε περισσότερα στο: onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα