Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα

Δεν συμβαίνει στην Ελλάδα περικοπή 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, αναφέρει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε σχετική αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ.

«Ο εκτός τόπου (εδώ και αρκετούς μήνες), αλλά και εκτός χρόνου εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Εξωτερικού κ. Τσίπρας, δήλωσε στο ΔΝΤ την αντίθεσή του με το «κόψιμο» του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στην Ελλάδα... Πιθανόν να αναφέρεται σε μία από τις χώρες που έχει επισκεφθεί... Καλά είναι τα ταξίδια αναψυχής, αλλά ας διαβάζει τουλάχιστον εφημερίδες...» προσθέτει το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τη ΝΔ να απαντήσει στο ερώτημα «ποιού επιλογή ήταν και ποιός ευθύνεται για την απώλεια των μισθών στον ιδιωτικό τομέα;». Η ΝΔ παίζει με τις λέξεις για να αποφύγει την ουσία, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει, ότι «όλοι θυμούνται την αγωνιώδη προσπάθεια των μνημονιακών κυβερνήσεων να παρουσιάσουν ως επιταγή του ΔΝΤ την περικοπή 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Επιλογή που αποφεύχθηκε μόνο τύποις, αφού εν τέλει αθροιστικά οι περικοπές στο εισόδημα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα υπερβαίνουν τους δυο μισθούς.»

Keywords
Τυχαία Θέματα