Κλεγκ: «Κακό» το βέτο για τη Βρετανία

Την ένταση που υπάρχει στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού της Βρετανίας αποκάλυψαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού Νικ Κλεγκ, ο οποίος είπε ότι είναι «πικρά απογοητευμένος» από το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής.

Ο Κλεγκ είπε επίσης στον Ντέιβιντ Κάμερον ότι το βέτο που άσκησε στο θέμα τροποποίησης της Ευρωπαϊκής Συνθήκης ήταν «κακό για τη Βρετανία».

Ωστόσο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός αρνήθηκε ότι ο συνασπισμός μπορεί να καταρρεύσει.

«Θα ήταν ακόμη πιο επιβλαβές για εμάς ως χώρα εάν η κυβέρνηση συνασπισμού αποσυντίθετο τώρα.

Αυτό θα δημιουργούσε οικονομική καταστροφή για τη χώρα σε μια στιγμή μεγάλης οικονομικής αβεβαιότητας», είπε ο Κλεγκ, ηγέτης των φιλο-ευρωπαίων Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Ο Κλεγκ έστρεψε τα πυρά του στους ευρωσκεπτικιστές του Συντηρητικού Κόμματος που πιέζουν τον Κάμερον να συνεχίσει το βέτο του στη συνθήκη της ΕΕ με ένα δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Βρετανίας στο συνασπισμό των 27 κρατών-μελών.

«Μια Βρετανία που φεύγει από την ΕΕ θα θεωρηθεί ότι είναι άσχετη από την Ουάσινγκτον και θα θεωρηθεί ως πυγμαίος στον κόσμο όταν θέλω να σταθούμε ψηλά και να ηγηθούμε στον κόσμο», δήλωσε ο Κλεγκ στην τηλεόραση του BBC.

«Είμαι πικρά απογοητευμένος από το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής της περασμένης εβδομάδας, ακριβώς γιατί νομίζω ότι τώρα υπάρχει ένας κίνδυνος το Ηνωμένο Βασίλειο να απομονωθεί και να περιθωριοποιηθεί μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», προσέθεσε στο βρετανικό δίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα