Κίνα: Επιβράδυνση της ανάπτυξης προβλέπει η κυβέρνηση

Η οικονομία της Κίνας θα επεκταθεί με τον βραδύτερο ρυθμό φέτος από την δεκαετία του 1990, ο οποίος δεν θα ξεπεράσει το 7,6% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της, σύμφωνα με στέλεχος της κινεζικής κυβέρνησης που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η ανάπτυξη της Κίνας –της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη– θα είναι ασθενέστερη από αυτή του 2012 (7,7%) και η χαμηλότερη από το 1999, καθώς η κυβέρνηση προειδοποιεί ότι υπάρχουν προκλήσεις ενόψει που μπορεί να επιβραδύνουν ακόμα περισσότερο

την επέκτασή της.

«Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι υφίσταται μια πτωτική πίεση στην οικονομική ανάπτυξη», επισήμανε ο Σου Σαοσί, ο υπουργός που είναι επικεφαλής της Επιτροπής για την Εθνική Ανάπτυξη και τις Μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Η ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας χαρακτηρίζεται επισφαλής και η ζήτηση για τα κινεζικά προϊόντα από το εξωτερικό μειώνεται, ενώ στο εσωτερικό, τα κόστη εργασίας και τα προβλήματα που προκαλεί η μόλυνση του περιβάλλοντος αυξάνονται και η κυβέρνηση έχει κάνει ανεπαρκείς επενδύσεις στον τομέα της βιομηχανίας, ανέφερε ο ίδιος.

Ο ρυθμός ανάπτυξης 7,6% φέτος, εάν επαληθευτεί, θα αποδειχθεί πάντως ανώτερος της κυβερνητικής πρόβλεψης (7,5%). Πάντως οι στόχοι που είχαν τεθεί στον προϋπολογισμό στο παρελθόν είχαν αποδειχθεί συντηρητικοί και συνήθως είχαν ξεπεραστεί κατά πολύ.

Keywords
Τυχαία Θέματα