Κένυα: Δύο οι νεκροί της επίθεσης σε πανεπιστημιούπολη - Σε εξέλιξη ομηρία

09:04 2/4/2015 - Πηγή: NewsBomb
Ένοπλοι εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη κολλεγίου της Κένυας, στη βορειοανατολική πόλη Γκαρίσα κοντά στα σύνορα με τη Σομαλία και άνοιξαν πυρ…

Ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης που έκαναν λόγο για «πολύωρη ανταλλαγή πυρών μεταξύ ενόπλων και ανδρών ασφαλείας». Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί του επεισοδίου και πάνω από τριάντα οι τραυματίες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι ένοπλοι πυροδότησαν εκρηκτικά και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους άνδρες ασφαλείας επί πολλές ώρες, σκοτώνοντας δύο από

αυτούς.

Η αστυνομία έχει περικυκλώσει την πανεπιστημιούπολη όπου παραμένου παγιδευμένοι πολλοί φοιτητές.

Εξι ώρες αφότου οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο κτίριο, οι κενυατικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να ελέγξουν τους τρεις από τους τέσσερις κοιτώνες, περιορίζοντας σε έναν τελευταίο τους δράστες, οι οποίοι κρατούν άγνωστο αριθμό ομήρων.

Πριν από λίγο, η οργώνωση Αλ Σαμπάμ ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

Μία φοιτήτρια, μιλώντας στο CNN, δήλωσε πως ξύπνησε από τον καταιγισμό πυρών, περιγράφοντας τις σκηνές πανικού που εκτυλίχθηκαν, με τους φοιτητές να τρέχουν αλλόφρονες για να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμ που συνδέεεται με την Αλ Κάιντα συνηθίζει τις επιθέσεις στις περιοχές της Κένυας που συνορεύουν με τη Σομαλία. Πριν από περίπου ένα χρόνο, η τρομοκρατική επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι είχε προκαλέσει το θάνατο 67 ανθρώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα