Κ.Χατζηδάκης: Δίνουμε εθνική μάχη
Την ανάγκη για εθνικό μορατόριουμ και προσωρινή ανακωχή, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.
«Αν η κυβέρνηση δεν πετύχει, θα είναι χτύπημα για τον τόπο. Αποκλείεται να αποτύχει η κυβέρνηση και να πετύχει η χώρα. Δίνουμε εθνική μάχη, αντίστοιχη με τη μάχη που έδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974» σημείωσε χαρακτηριστικά
Ο κ. Χατζηδάκης τάχθηκε επίσης υπέρ της συγκρότησης εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για το μνημόνιο, λέγοντας ότι «είναι ενδιαφέρουσα ιδέα και φαντάζομαι ότι θα υλοποιηθεί». Τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη να υπάρξει και μια εθνική ομάδα υλοποίησης των αλλαγών, που χρειάζονται και δεν έχουν γίνει, στην οποία θα συμμετέχουν τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο επιχειρηματικός κόσμος.
Ο υπουργός έθεσε εξάλλου τρεις προϋποθέσεις, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη, χωρίς την οποία, όπως είπε, το έργο της κυβέρνησης θα είναι μάταιο: την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Τόνισε δε ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης με τη στήριξη του 50% των πολιτών είναι θετικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για το Εμπόριο, Θ. Σκορδάς, απήυθυνε πρόσκληση προς τον επιχειρηματικό κόσμο για επίδειξη αισθήματος πατριωτισμού και κοινωνικής ευθύνης. «Έχουμε μπροστά μας μια μάχη από την οποία ή θα βγούμε νικητές, ή θα πέσουμε όλοι. Ο καθένας πρέπει να συμβάλει όσο καλύτερα μπορεί» είπε και δήλωσε αισιόδοξος ότι με πνεύμα συνεργασίας θα υπερβούμε τις δυσκολίες της δημόσιας διοίκησης και τις παθογένειας της αγοράς.
Τη βελτίωση, άμεσα, του αναπτυξιακού νόμου ανήγγειλε ο υφυπουργός, αρμόδιος για τις ιδιωτικές επενδύσεις, Ν. Μηταράκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα.
Στις δυνατότητες συνεργασίας της επιχειρηματικότητας με τον πολιτισμό αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κ. Τζαβάρας.
«Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να απελευθερωθούν πόροι που σήμερα σπαταλούνται ή αξιοποιούνται ανεπαρκώς» τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος. «Το διακύβευμα» πρόσθεσε «δεν είναι μια ηπιότερη εφαρμογή της μνημονιακής λογικής ή ο εμπλουτισμός των προγραμμάτων λιτότητας με κάποιες αποσπασματικές αναπτυξιακές "πινελιές", αλλά η απεξάρτηση της οικονομίας μας από λανθασμένες και αδιέξοδες συνταγές και επιλογές, με την ταυτόχρονη υλοποίηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων και την ενθάρρυνση κάθε ανταγωνιστικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας».
Τάχθηκε δε υπέρ της σταδιακής κάλυψης των εισοδηματικών απωλειών για τις ασθενέστερες τάξεις και πρότεινε αποκατάσταση των τραυμάτων που υπέστησαν το κοινωνικό κράτος και οι εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση οργανισμών, επανεξέταση του προϋπολογισμού από μηδενική βάση, κ.α.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εισαγωγικές Εξετάσεις Ανώτερων Ιδιωτικών Σχολών Δραματικής Τέχνης Ακαδημαϊκού έτους 2012-2013
- Οι φωτογραφίες από το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα
- ΤΩΡΑ: Πυρκαγιές σε εξέλιξη
- Τα cooler (κούλερ)!
- Νέες ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο
- Σκάνδαλο! Τα "φάγαμε" τα γκολ για να μη μας βγάλουν από το ευρώ, Ανταπόκριση από το Γκτανσκ, του Νίκου Μπέκη
- Στο υπουργείο με την μητέρα της η Όλγα Κεφαλογιάννη
- Θεσσαλονίκη: Κλειστή όλη η Νίκης λόγω της τορπίλης
- Τοξική ουσία σε παραλία έστειλε παιδάκι στο Βενιζέλειο
- Πως αντέδρασε η «μαντάμ Μέρκελ» στο πρώτο γκολ των Ελλήνων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsBomb
- Θεσσαλονίκη: Κλειστή η Λεωφόρος Νίκης λόγω της τορπίλης
- Φωτιά στο Ναύπλιο
- Ryan Gosling: δείτε τον εννιάχρονο star να χορεύει και να τραγουδάει
- Η... Brokeback Mountain σχέση του Οτσοτσίνκο! (video)
- Κ.Χατζηδάκης: Δίνουμε εθνική μάχη
- Αθλιες οι συνθήκες για τους ανήλικους πρόσφυγες στον 'Εβρο
- Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μεσσηνία

- Τελευταία Νέα NewsBomb
- Κ.Χατζηδάκης: Δίνουμε εθνική μάχη
- Θεσσαλονίκη: Κλειστή η Λεωφόρος Νίκης λόγω της τορπίλης
- Φωτιά στο Ναύπλιο
- Ryan Gosling: δείτε τον εννιάχρονο star να χορεύει και να τραγουδάει
- Αθλιες οι συνθήκες για τους ανήλικους πρόσφυγες στον 'Εβρο
- Η... Brokeback Mountain σχέση του Οτσοτσίνκο! (video)
- Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Μεσσηνία
- Απίστευτο: Τοξική ουσία προκάλεσε εγκαύματα σε παιδάκι
- Γκιουλ: Η Τουρκία δεν θα ανγοοήσει τη πράξη της Συρίας
- NΥ Times: Ο Σαμαράς είναι ένας φιλοευρωπαϊστής και εθνικιστής
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πειραιώτικο "όχι" στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών
- Για τρίτη φορά μεταφέρεται η εποπτεία του ΕΦΕΤ
- Αιχμές Τσάλτα κατά Παπακωνσταντίνου
- "Ας αναρωτηθούμε αν θέλουμε να βρισκόμαστε κοντά στην αλήθεια ή στο ψέμα..."
- Υπ. Πολιτισμού: Παραπαίδι του υπουργείου Παιδείας;
- Θέατρο και εικαστικά στο Μουσείο Μακρονήσου
- Ecofin: Προσωρινό (;) ναυάγιο με τον φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών
- Η πολιτική λιτότητας μειώνει κατά 40,3% το έλλειμμα στο ισοζύγιο
- Α. Μανωλάκος: Να παραιτηθεί το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ
- Ισπανία: Πορεία προς τη Μαδρίτη άρχισαν οι ανθρακωρύχοι