Κάθε πέρσι και καλύτερα για την αγορά της Ξάνθης

Μειωμένη έως και 50% παρουσιάζεται η κίνηση στην αγορά της Ξάνθης συγκριτικά με πέρσι, οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο τους εμπόρους και επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι δεν ξέρουν εάν θα συνεχίσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους το 2012.


«Η κίνηση είναι πολύ μα πάρα πολύ πεσμένη, τα πράγματα έχουν γίνει παρά πολύ δύσκολα, κάθε πέρσι και καλύτερα. Δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη, τα δώρα και οι μισθοί των καταναλωτών έχουν κοπεί οπότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα υπάρχει μεγάλη πτώση από 30-50% σε σχέση με πέρσι» επισημαίνει ο πρόεδρος

του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης κος Ευθύμης Μίλκογλου ο οποίος εκτιμά πως οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να κάνει συνειδητοποιημένη έρευνα αγοράς συγκρίνοντας τις τιμές της τοπικής αγοράς με αυτές των πολυκαταστημάτων που βρίσκονται έξω από το αστικό κέντρο της Ξάνθης. «Προσπαθεί ο καθένας με τον τρόπο του να προσελκύσει καταναλωτές, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα κοιτάμε κάθε μέρα να επιβιώσουμε και από τη νέα χρονιά τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα δεν ξέρουμε ποιοι θα παραμείνουν ανοιχτοί και ποιοι θα κλείσουν» συμπληρώνει ο ίδιος.

Οικτρή χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά για τους επιχειρηματίες της Ξάνθης ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κος Σωτήρης Τσιακίρογλου, ο οποίος χαρακτηριστικά σημειώνει πως «η φετινή κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί ως οικτρή, είναι η χειρότερη των τελευταίων 40 ετών, τουλάχιστον αυτό λένε οι συνάδελφοι». Ο ίδιος εκτιμά πως ίσως υπάρξει μια μικρή μεταστροφή του κλίματος, η οποία θα οφείλεται στην εορταστική περίοδο, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο «να μπορεί αυτό να αλλάξει την κατάσταση».

Πηγή: thrakitoday.com

Keywords
Τυχαία Θέματα