«Καθάρισε» ο Λούκας για ΠΑΟΚ, 1-0 τον Παναιτωλικό

Η ποιότητα του Ισπανού έκανε τη διαφορά για τον μέτριο ΠΑΟΚ που κατάφερε να «λυγίσει» τον αξιόμαχο Παναιτωλικό στην Τούμπα, με τον κόσμο του «δικεφάλου του Βορρά» να... αποθεώνει με το ξεκίνημα τον αποχωρήσαντα Πάμπλο Γκαρσία.

Αφού δεν ήρθε το... σοκ στο πρώτο ημίχρονο από τον Παναιτωλικό που ήταν «φωτιά και λάβρα» στις αντεπιθέσεις, ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη κατάφερε να

πάρει τη νίκη και να παραμείνει σταθερά στη δεύτερη θέση, μακριά από όσους τον ακολουθούν. Η ομάδα του Στέφενς ωστόσο δεν είχε καλή εικόνα, με τον κόσμο πριν από την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα να αποθεώνει... τον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος πλέον δεν είναι κάτοικος Τούμπας αλλά Ξάνθης και να αποδοκιμάζει στο τέλος της αναμέτρησης τον «δικέφαλο του Βορρά» για τη μέτρια παρουσία του κόντρα στους Αγρινιώτες.

Ο ΠΑΟΚ παραλίγο να... την πατήσει από τον εξαιρετικό Παναιτωλικό του πρώτου ημιχρόνου, αφού δεν μπορούσε να πιάσει Μπακάκη και Καμαρά ούτε με... λάσο, όμως, οι Αγρινιώτες τα «χάλασαν» στην τελική προσπάθεια, και δεν κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα το οποίο αν εξασφάλιζαν δύσκολα θα έχαναν στην Τούμπα. Ο Μαντούρο που ξεκίνησε δεν «φάνηκε» ιδιαίτερα, οι υπόλοιποι ήταν σε επίπεδα... κάτω του μετρίου και το μόνο που έσωσε επί της ουσίας τον ΠΑΟΚ ήταν η... όρεξη που είχε ο Λούκας.

Από την καλή παρουσία του Ισπανού και την ποιότητά του, ήρθε και το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση για τον «δικέφαλο του Βορρά». Στο 53' του αγώνα ο Σαλπιγγίδης κατάφερε να του δώσει τη διεκδικούμενη πάσα, ο Λούκας κοντρόλαρε στο ημικύκλιο, έφερε ωραία τη μπάλα στο αριστερό και με όμορφο σουτ σκόραρε για να καθορίσει και τη μοίρα του αγώνα. Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ «έπεσε» και πάλι, ο Παναιτωλικός ωστόσο δεν ήταν το ίδιο καλός στις αντεπιθέσεις και παρά τη χρησιμοποίηση και του Μπούντιμιρ, που έκανε ντεμπούτο με τα «καναρίνια», δεν έφτασε στην ισοφάριση.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουν, πάντως, στον ΠΑΟΚ, πέρα από τους τρεις βαθμούς, είναι οι έντονες αποδοκιμασίες που ακούστηκαν με τη λήξη του αγώνα στην Τούμπα. Σε μια Τούμπα στην οποία ακούστηκαν ξανά αποθεωτικά συνθήματα για τον Πάμπλο Γκαρσία, με τα πανό υπέρ του Ουρουγουανού να έχουν θέση ξανά στις κερκίδες, παρά τη φυγή του 36χρονου άσου για την Ξάνθη...

Πηγή: onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα