Αφγανιστάν: Νέα επίθεση αυτοκτονίας με καμικάζι-ποδηλάτη

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στην Καμπούλ όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κατά ενός αστυνομικού οχήματος, δήλωσαν Αφγανοί αξιωματούχοι.

"Ένας καμικάζι που επέβαινε σε ποδήλατο έβαλε στόχο το όχημα της αστυνομίας", σημείωσε ο Χασματουλάχ Στανικζάι, εκπρόσωπος του αρχηγού της αστυνομίας της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν.

Η επίθεση αυτή προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον έξι ανθρώπων, διευκρίνισε επίσης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι, ενώ προηγούμενος απολογισμός

έκανε λόγο για τέσσερις τραυματίες.

"Ένας άνθρωπος που επέβαινε σε ποδήλατο καταδίωξε το περιπολικό και στη συνέχεια σημειώθηκε μια έκρηξη", διηγήθηκε ο Αμπντούλ Ματζίντ, ένας πλανόδιος πωλητής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Από την έκρηξη έσπασαν τα τζάμια του λεωφορείου της αστυνομίας, αλλά εν γένει το όχημα δεν υπέστη υπερβολικά μεγάλες ζημιές, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή δεν έχει προς το παρόν αναλάβει καμία οργάνωση. Ωστόσο οι επιθέσεις αυτοκτονίας αποτελούν ένα από τα "όπλα" που χρησιμοποιούν συνήθως οι Ταλιμπάν στο πλαίσιο της εξέγερσής τους στη χώρα, μετά την εκδίωξή τους από την εξουσία το 2001.

Keywords
Τυχαία Θέματα