Κατέβα από το Έβερεστ με τα… σκουπίδια σου!

Καλύτερα θα το σκέφτεται πλέον όποιος ορειβάτης επιθυμεί να σκαρφαλώσει στο Έβερεστ, καθώς βάσει ενός νέου νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση του Νεπάλ, θα πρέπει να κατέβει από αυτό κουβαλώντας μαζί του 8 κιλά σκουπίδια!


Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν σημάνει αρκετές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για το ψηλότερο (;) βουνό του κόσμου, το οποίο σιγά σιγά μετατρέπεται σε μια απέραντη χωματερή, καθώς όπως υπολογίστηκε, κάθε ορειβάτης αφήνει πίσω του περίπου 8 κιλά απορριμμάτων. Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα να τα

παίρνει μαζί του στο δρόμο της επιστροφής.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο το 2013, μια ομάδα από την Ινδία και το Νεπάλ που ανέλαβε να καθαρίσει την περιοχή, συνέλεξε πάνω από 4 τόνους σκουπιδιών, τα οποία περιελάμβαναν χρησιμοποιημένες φιάλες με οξυγόνο, σκισμένες σκηνές, ανθρώπινα απόβλητα, ακόμη και… παγωμένα πτώματα (τα οποία καλύτερα να μην τα πειράξουν οι ορειβάτες)!

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι ανεβαίνουν από το Νεπάλ στα Ιμαλάια και σχεδόν 1.000 προσπαθούν να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ. Δεν έχει πάντως ανακοινωθεί ποια ποινή θα αντιμετωπίσουν όσοι δεν κατεβάσουν τα 8 κιλά σκουπιδιών που τους αναλογούν, αλλά και ούτε πώς θα ελέγχεται αυτό.

Πηγή: perierga.gr

Διαβάστε ακόμα:

Το πιο απομακρυσμένο μέρος από το κέντρο της Γης δεν είναι το Έβερεστ!

Keywords
Τυχαία Θέματα