Καταφύγιο για 20 γυναίκες - θύματα βίας αποκτά η Κομοτηνή

Ένα καταφύγιο για 20 γυναίκες θύματα βίας και των παιδιών τους πρόκειται να αποκτήσει η Κομοτηνή εντός του 2013, στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκού προγράμματος εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής.

Το δίκτυο αυτό θα λειτουργήσει πιλοτικά, ως συμπληρωματικό του πανελλαδικού δικτύου συμβουλευτικών κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Ένα τέτοια συμβουλευτικό κέντρο επίσης θα λειτουργήσει στην Κομοτηνή,

αλλά δεν παρέχει τη δυνατότητα φιλοξενίας, όπως ο ξενώνας.

Το πρόγραμμα επιβάλλει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη λειτουργία του ξενώνα και οι προδιαγραφές αυτές πληρούνται σε κτίριο που θέλει να μισθώσει ο Δήμος Κομοτηνής και βρίσκεται επί της οδού Νικολάου Ζωΐδη στο κέντρο της πόλης.

Η στελέχωση που απαιτείται για την παροχή των προαναφερόμενων υπηρεσιών από τον ξενώνα και θα γίνει εφόσον προχωρήσει η εκμίσθωση του κτιρίου από τον Δήμο Κομοτηνής αναφέρεται στην απασχόληση τουλάχιστον 5 στελεχών, τα προσόντα των οποίων περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ειδικότητες: 1 άτομο ΠΕ ειδικότητα Κοινωνικής Διοίκησης, 2 ΠΕ ψυχολόγοι με εμπειρία / εξειδίκευση σε θέματα βίας ή με επιμόρφωση σε θέματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γυναικών / γυναικών θυμάτων βίας, 1 ΠΕ/ΤΕ Κοινωνική/ό Λειτουργό με εμπειρία/ εξειδίκευση σε θέματα βίας ή/και ψυχοκοινωνικής στήριξης ή συμβουλευτικής γυναικών / γυναικών θυμάτων βίας, ή με επιμόρφωση σε θέματα υποστήριξης ή/και συμβουλευτικής γυναικών θυμάτων βίας και 1 ΥΕ βοηθητικό προσωπικό.

Ο αριθμός των ωφελούμενων γυναικών είναι 20 μαζί με τα παιδιά τους που θα φιλοξενηθούν για τρία χρόνια σε κτίριο μισθωμένο από το Δήμο συμμετέχοντας εκεί σε ένα στάδιο θεραπείας και αποκατάστασης.

ΠΗΓΗ ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα