Πρώτη η ΝΔ σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις

Μετά από ένα διάστημα που η «ψαλίδα» φαινόταν πως έκλεινε, η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει στο «τιμόνι» των δημοσκοπήσεων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να πληρώνει, όπως αποδεικνύεται, τη σιωπηρή του «στήριξη» στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση

της εταιρείας MRB που διεξήχθη για λογαριασμό της «Real News», η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 23,1% έναντι 22%.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,9%, η ΔΗΜΑΡ 4,4% και το ΚΚΕ 4,3%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, οι πολίτες επιλέγουν με ποσοστό 44,4% τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγεται από το 26,5%, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μικρότερο από το αντίστοιχο του Σεπτεμβρίου του 2012.

Σαφές προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία και στην ικανότητα διακυβέρνησης, με άνοδο μάλιστα από την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, καθώς 3 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι η ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, έναντι του 25,7% των ερωτηθέντων που δείχνουν να εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόμοια είναι η εικόνα για τα κόμματα και στη δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 24,9% έναντι 23,4 του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,7%, το ΠΑΣΟΚ με 8,6%, οι ΑΝΕΛ με 6,6%, ενώ στις δύο τελευταίες θέσεις εμφανίζονται το ΚΚΕ με 5,2% και η ΔΗΜΑΡ με 4,8%.

Ένα από τα στοιχεία της δημοσκόπησης που εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τα ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα στο εξωτερικό εκλαμβάνονται από ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πολιτών ως υπαναχώρηση από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, αξιοσημείωτη είναι και η άποψη των πολιτών, όσον αφορά δύο «καυτά» θέματα της επικαιρότητας.

Όσον αφορά στην εμπλοκή του κ. Παπακωνσταντίνου στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, το 74% πιστεύει ότι ο πρώην υπουργός αφαίρεσε ονόματα από τη λίστα, ενώ όσον αφορά στις καταγγελίες ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε από την αρχή πρόθεση να οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ, το 65% των πολιτών απαντά θετικά.

Προβάδισμα της ΝΔ δείχνει και η τρίτη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη από την εταιρεία ΚΑΠΑ Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Το 22,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΝΔ εάν είχαμε σήμερα νέες βουλευτικές εκλογές, το 21,2% θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, το 10,5% Χρυσή Αυγή, το 7,2% ΠΑΣΟΚ, το 5.5% ΚΚΕ, το 4,8% ΔΗΜΑΡ και το 4,6% Ανεξάρτητους Έλληνες.

Διαβάστε επίσης:

Μικρό προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση: Ντέρμπι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα