«Καταδικάζουμε όσους προσπαθούν να σπείρουν την εθνική διχόνοια»

Την ανησυχία του για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία εκφράζει το Συντονιστικό Συμβούλιο των Συμπατριωτών της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «Ρώσικος και Ουκρανικός λαός αποτελούν ενωμένη ιστορικά κοινωνία των ανθρώπων, οι οποίοι ζούσαν μαζί πολλές εκατονταετίες και μαζί αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα, την ελευτεριά τους και για ένα αξιοπρεπείς μέλλον».

Το Συντονιστικό καταδικάζει την κάθε προσπάθεια των πολιτικών εξτρεμιστών και προ- φασιστικών στοιχείων να σπείρουν την εθνική διχόνοια

και εχθρότητα μεταξύ των ρωσικών και ουκρανικών λαών, καθώς και κάθε παραβίαση της ανθρώπινης ζωής και των ατομικών δικαιωμάτων, που είναι η κληρονομιά όχι μόνο ελεύθερης και δημοκρατικής Ευρώπη, αλλά και του πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Είμαστε σίγουροι ότι οι ανθρώπινες αξίες, η κοινή ιστορία και πολιτισμός των λαών της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα είναι μια καλή βάση για την επίλυση τυχόν διαφορών και κρίσεων αποκλειστικά και μόνο μέσω του πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου με βάση της αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού για το παρελθόν τους, το παρόν και το μέλλον», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Ρώσοι αξιωματούχοι στη... Black list της Ε.Ε.

«Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τους συμπατριώτες της»

Μόσχα: «Στείλτε παρατηρητές για το δημοψήφισμα στην Κριμαία»

Keywords
Τυχαία Θέματα