Καναδάς: Παραιτήθηκε ο Τζίμ Καρύγιαννης από ομοσπονδιακός βουλευτής

17:10 2/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

Παραιτήθηκε χθές από τη βουλευτική του έδρα στο Καναδικό Κοινοβούλιο ο Τζιμ Καρύγιαννης, ο οποίος έχει υπηρετήσει επί 25 χρόνια το κόμμα των Φιλελευθέρων ως εκλεγμένος ομοσπονδιακός βουλευτής της περιοχής Scarborough-Agincourt της ευρύτερης περιοχής Τορόντο.

Ο Τζίμ Καρύγιαννης εκλεγόταν συνεχώς από το 1988 στην έδρα του, αλλά ο νέος ηγέτης των Φιλελευθέρων Τζάστιν Τρουντό φέρεται να μην θέλει την "παλιά φρουρά" στο κόμμα του.

Ο κ. Καρύγιαννης θα θέσει υποψηφιότητα στο δημοτικό συμβούλιο της ίδιας περιοχής. Ο ίδιος ισχυρίσθηκε πως οι λόγοι της παραίτησής του

είναι προσωπικοί, καθώς επιθυμεί να περνάει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Ο Τζιμ Καρύγιαννης είναι ένας αμφιλεγόμενος πολιτικός, ο οποίος έχει μείνει θρυλικός γιά την επιθετική του στάση στις καμπάνιες εκλογής τόσο του πρωθυπουργού Ζάν Κρετιέν όσο και του διαδόχου του Πόλ Μάρτιν. Πηγές προσκείμενες στον Τζάστιν Τρουντό αναφέρουν πως ο νέος ηγέτης των Φιλελευθέρων δεν θέλει πολιτικούς "παλαιάς κοπής" στο κόμμα του επιθυμώντας να φέρει ένα αέρα καθαρότητας στην πολιτική σκηνή του Καναδά.

Ο 58χρονος Τζίμ Καρύγιαννης δεν έχει κάνει αρνητικά σχόλια για τον Τζάστιν Τρουντό, αντίθετα επιμένει πως η σχέση του με τον ηγέτη των Φιλελευθέρων είναι ομαλή.

Διαβάστε επίσης:

Keywords
Τυχαία Θέματα