Απεργούν οι καθηγητές στις 9 Απριλίου

16:26 2/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

Απεργία στις 9 Απριλίου αποφάσισαν οι καθηγητές.

Σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ τονίζει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, στη διαθεσιμότητα και τις πρώτες απολύσεις στο δημόσιο γιατί τις οποίες δεν προβλέπεται καμιά προστασία από το νόμο (αποζημίωση, ταμείο ανεργίας, υγειονομική περίθαλψη κ.α.).

Η ΟΛΜΕ

τάσσεται ενάντια στην αξιολόγηση που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση και το κλείσιμο των σχολείων με ότι αυτό συνεπάγεται για τις θέσεις εργασίας.

Επίσης δηλώνει αντίθετη στην Τράπεζα Θεμάτων για την οποία ζητά την κατάργησή της. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ να αναδείξουν το επόμενο διάστημα, με κάθε πρόσφορο μέσο (εκδηλώσεις-συζητήσεις, συσκέψεις, διανομή υλικού, κ.ά.), σε συνεργασία με γονείς και μαθητές, την αναγκαιότητα να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 4186/2013 με ιδιαίτερη αιχμή να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων στις φετινές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε, επίσης, να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και να παρέμβει στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το θέμα των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν αλλάζουν

Keywords
Τυχαία Θέματα