Και με τον αστυφύλαξ και τον χωροφύλαξ δε γίνεται

Μίλαγα με τον Δ. Στρατούλη του ΣΥΡΙΖΑ χθες στο ραδιόφωνο και μου το είπε ξεκάθαρα ο άνθρωπος: «Θα το καταργήσουμε το μνημόνιο την πρώτη μέρα της ανάληψης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».


Δηλαδή, η ανάλυση αυτού του «θα καταργήσουμε το μνημόνιο» είναι η εξής: μονομερώς λέμε στην τρόικα ότι πετάμε στα σκουπίδια κάθε συμφωνία μαζί σας και υποχρέωσή μας για τα δανεικά που μας

δώσατε και ελάτε τώρα να κουβεντιάσουμε από την αρχή για τα λεφτά που σας χρωστάμε κάπου (250 δισ. ευρώ συνολικά). Και θα περιμένουμε βέβαια να μας στρώσουν το κόκκινο χαλί οι τροϊκανοί, να πάμε να κουβεντιάσουμε μαζί τους πώς θα τους φάμε τα λεφτά. Και μετά θα έρθουν οι μέλισσες.

Αυτή είναι η μία πλευρά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εκφρασμένη όχι μόνο από τον κ. Στρατούλη αλλά και από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Και αν γίνει αυτό προφανώς θα έχουμε μία ακραία σύγκρουση με τις Βρυξέλλες, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Χθες στο «Βήμα», ο οικονομικός εγκέφαλος του ΣΥΡΙΖΑ και σημαντικό στέλεχός του, ο κ. Σταθάκης, δήλωσε «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έρθουμε σε ακραία σύγκρουση με τις Βρυξέλλες και την τρόικα».

Αυτό σημαίνει πάμε μεν να διαπραγματευτούμε από την αρχή σκληρά και χωρίς υποχωρήσεις, αλλά χωρίς να έχουμε προηγουμένως καταργήσει μονομερώς το μνημόνιο.

Και καλείται τώρα ο Έλληνας πολίτης που θέλει την αλλαγή, θέλει να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, να απαντήσει στο δίλημμα: σύγκρουση ή σκληρή διαπραγμάτευση, Στρατούλης ή Σταθάκης;

Και επειδή δεν γίνεται να πάμε και με τον χωροφύλάξ και με τον αστυφύλαξ, πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει επιτέλους τι θα κάνει όταν πάρει την εξουσία (αν και όταν την πάρει) με την τρόικα.

Θα σκίσει μνημόνια και συμφωνίες με την τρόικα, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό ή θα πάρει το υπάρχον μνημόνιο υπό μάλης και θα πάει στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτεί πάνω σε αυτό.

Γιατί είναι πρόδηλο ότι όσο υπάρχει αυτή η θολούρα με την τελική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα μνημόνια με την τρόικα και όσο θα είμαστε όλοι ανάμεσα σε Στρατούλη και Σταθάκη, ο μόνος που θα χάνει από αυτή την ιστορία θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα