ΗΠΑ: Έκλεισε τα McDonald’s στην Κριμαία!

17:17 5/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τριών καταστημάτων της στην Κριμαία, μετά την προσάρτησή της στη Ρωσία, ανακοίνωσε η αμερικανική αλυσίδα fast food, McDonald’s.

H απόφαση ελήφθη «για λόγους παραγωγής και ελέγχου της εταιρείας», υποστήριξε υψηλόβαθμο στέλεχος της αλυσίδας, ωστόσο αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη αβεβαιότητα για το μέλλον των μεγάλων δυτικών εταιρειών στη Ρωσία,

μετά τη στρατιωτική επέμβαση του Κρεμλίνου στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, Ουάσιγκτον και Ευρωπαϊκή Ένωση απειλούν με περεταίρω οικονομικές κυρώσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργία πολλών ξένων εταιριών (όπως της McDonald 's) στη Ρωσία.

Η McDonald 's πάντως δήλωσε ότι θα ήθελε να ξανανοίξει τα καταστήματά της στην Κριμαία «το συντομότερο δυνατό». Υποσχέθηκε, μάλιστα στους εργαζόμενους εκεί θέσεις εργασίας στα ουκρανικά καταστήματά της, καθώς και δωρεάν μεταφορά των οικογενειών τους.

Η ανακοίνωση της αμερικανικής αλυσίδας ωστόσο έφερε αντιδράσεις από Ρώσους πολιτικούς που σχολίασαν με καυστικό τρόπο.

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η McDonald 's έκλεισε τα υποκαταστήματά της στην Κριμαία. Ας τους αφήσουμε να κλείσουν τα υποκαταστήματά τους και εδώ», δήλωσε ο Ρώσος εθνικιστής βουλευτής και πρώην υποψήφιος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, καταλήγοντας:

«Είναι μία από τις μορφές κυρώσεων που συμφώνησαν ότι δεν θα πλήξουν τους πολίτες της Κριμαίας. Και εμείς υποτίθεται ότι πρέπει να είμαστε προσβεβλημένοι που δεν πρόκειται να φάμε τη δηλητηριώδη τροφή τους»!

Διαβάστε ακόμα:

Ρωσία: Ζητά από την Ουκρανία… αναδρομικά για το φυσικό αέριο!

Keywords
Τυχαία Θέματα