Η Κεφαλογιάννη φόρεσε μαντήλα και «σαγήνευσε» τους Άραβες (pics)

Θερμής υποδοχής έτυχε η Όλγα Κεφαλογιάννη στο Ριάντ κατά την επίσκεψή της στη Σαουδική Αραβία.

Η υπουργός Τουρισμού υπέγραψε με τον ομόλογό της μνημόνιο κατανόησης και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και το Ριάντ κοινή πολιτιστική έκθεση.

Συζήτησε επίσης με τον δεύτερο στη διαδοχή του θρόνου των Σαούντ, Μουκρίν μπιν Αμπντουλαζίζ, τις δυνατότητες επαναλειτουργίας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Ριάντ,

καθώς και θέματα που αφορούν στη συνεργασία της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας στον τομέα του τουρισμού. Το δείπνο παρατέθηκε στο παλάτι του Σαουδάραβα λίγο έξω από την πρωτεύουσα.



Συναντήθηκε ακόμη και με τον πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ.Με τον ομόλογό της, Σουλτάν μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, η συνάντηση κινήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.

Η κ. Κεφαλογιάννη παρουσίασε το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης στον τουριστικό κλάδο, αλλά και γενικότερα στην ελληνική οικονομία. Στη συζήτησή τους έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον εκσυγχρονισμό των τουριστικών υποδομών και την παροχή τουριστικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Στη διάρκεια της παραμονής της στην πρωτεύουσα Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί και σε παραδοσιακό εορτασμό, κάτι σαν μεγάλη γιορτή θα λέγαμε, διάρκειας 8 ωρών.

Πάντα ενδεδυμένη με τη μαύρη αμπάγια, απαραίτητο ένδυμα και για την Ευρωπαία που θα θελήσει να επισκεφτεί τη χώρα της Μέσης Ανατολής, παρακολούθησε με τον ομόλογό της και άλλους πρίγκιπες τις τελετές σε διάφορα στάδια του Ριάντ με καμηλοδρομίες, παραδοσιακούς χορούς, κλπ.

Πηγή φωτογραφιών: ''Ελεύθερος Τύπος''

Keywords
Τυχαία Θέματα