Η Ισπανία δεν βλέπει λόγο «συγγνώμης» προς τη Βολιβία

15:04 5/7/2013 - Πηγή: NewsBomb

Η Μαδρίτη δεν βλέπει κανένα λόγο να ζητήσει συγγνώμη από τη Βολιβία για το γεγονός ότι το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος Μοράλες αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να μην εισέλθει στον ισπανικό εναέριο χώρο, αλλά να προσγειωθεί στη Βιέννη, επειδή υπήρχαν υποψίες πως σε αυτό επέβαινε ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν.


Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία-Μαργκάγιο, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην κρατική τηλεόραση, υποστήριξε ότι ο

εναέριος χώρος της Ισπανίας ουδέποτε έκλεισε για το αεροσκάφος του ηγέτη της Βολιβίας.

Επίσης, είπε πως η ισχύς της άδειας που είχε εκδοθεί τη Δευτέρα προκειμένου το αεροσκάφος του Βολιβιανού προέδρου να κάνει υπέρπτηση πάνω από ισπανικό έδαφος, έληξε αφού το αεροσκάφος του Μοράλες προσγειώθηκε στην Αυστρία, έπειτα από την απαγόρευση εισόδου του στον εναέριο χώρο της Γαλλίας και της Πορτογαλίας.

Κατόπιν έπρεπε να εκδοθεί εκ νέου άδεια, πράγμα το οποίο συνέβη και το αεροσκάφος του ηγέτη της Βολιβίας έκανε μία στάση στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας για να ανεφοδιαστεί σε καύσιμα καθ' οδόν προς τη Βολιβία.

«Η Ισπανία δεν χρειάζεται να ζητήσει συγγνώμη καθ' οιονδήποτε τρόπο, διότι ο εναέριος χώρος της δεν έκλεισε ποτέ», τόνισε ο Ισπανός ΥΠΕΞ.

Keywords
Τυχαία Θέματα