Η ποδηλατοβόλτα παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή σε 6χρονο

14:33 5/7/2013 - Πηγή: NewsBomb

Τύχη βουνό είχε ένας 6χρονος μαθητής από την Ολυμπία και ο πατέρας του, αφού η ποδηλατοβόλτα που θέλησαν να κάνουν το απόγευμα της Τετάρτης, σε κεντρικό σημείο της Ολυμπίας παραλίγο να τους στοιχίζει τη ζωή λόγω…σκότους.

Το παιδί τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά αλλά η αγανάκτηση του πατέρα και περιοίκων που αντιλήφθηκαν το περιστατικό, ξεχείλισε, κατηγορώντας τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

για ολιγωρία στην επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος, που έχει επισημανθεί πολλάκις από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα.

Λάτρης του ποδηλάτου ο μικρός μαθητής και ο μπαμπάς του, συνηθίζουν να κάνουν απογευματινές βόλτες στην Ολυμπία.

Ωστόσο, σύμφωνα με το patrisnews.gr η βόλτα της Τετάρτης κράτησε λίγο παραπάνω και λίγο μετά τις 9:00, ενώ κινούνταν στον δρόμο από την εκκλησία προς το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, επιστρέφοντας στο σπίτι τους, παραλίγο να πέσουν θύματα τροχαίου. Λόγω της συσκότισης που επικρατεί στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, ο οδηγός του οχήματος που είχε την ίδια κατεύθυνση με τους ποδηλάτες, δεν τους είδε παρά μόνο όταν έφτασε σε απόσταση…αναπνοής από τα δυο ποδήλατα. Με ελιγμό και απότομο φρενάρισμα κατάφερε να μη τους χτυπήσει, αλλά όχι και να μην τρομάξει το μικρό παιδί που έπεσε στην άκρη του δρόμου, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί σοβαρά. Από τύχη όμως δεν υπήρξε καραμπόλα, αφού εκείνη τη στιγμή - αν και πολυσύχναστος ο δρόμος - δεν ερχόταν άλλο αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Στο σκοτάδι από τον Οκτώβρη

Το πρόβλημα της συσκότισης δεν είναι καινούργιο, καθώς όπως κατήγγειλαν στην εφημ. «Πατρίς» τόσο ο πατέρας όσο και περίοικοι που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, η περιοχή βρίσκεται στο σκοτάδι από τον περασμένο Οκτώβριο. Από τότε, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν επισημάνει το πρόβλημα στον δήμο, ζητώντας την επίλυσή του, για να μην θρηνήσουν θύματα. Κάτι που παραλίγο να γίνει προχθές δηλαδή. Σημείωσαν μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι, τον Δεκέμβρη έλαβαν δεσμεύεις ότι θα λυθεί μέχρι τον Μάρτιο, τον Μάρτιο για τον Μάιο και τον Μάιο για…όταν βρεθούν χρήματα, όπως χαρακτηριστικά είπαν ότι τους απάντησαν από τον δήμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα