Η άρνηση δεν εκλέγει κυβέρνηση

Διανύουμε την κρισιμότερη προεκλογική περίοδο από την μεταπολίτευση και μετά.

Toυ Γιώργου Βλάχου

Yποψήφιου βουλευτή περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, πρ. υφυπουργού

Η τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής το δίδυμο ΠαπανδρέουΒενιζέλος εξελέγησαν με «ψεύτικες» προγραμματικές δεσμεύσεις και οδήγησαν τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο,

στην Τρόικα και στο Μνημόνιο με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα: Δραματική μείωση των εισοδημάτων, αύξηση της ανεργίας, συνεχή ύφεση.

Το διακύβευμα που τίθεται σ' αυτές τις εκλογές είναι ποιο κόμμα εγγυάται την ασφάλεια και τη σωστή απάντηση στο δίλημμα «δημιουργία ή αποδόμηση».

Ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας προβλέψει την αδιέξοδη πολιτική του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε στο δίλλημα: κομματικό όφελος ή εθνικό συμφέρον.

Στηρίξαμε τη Κυβέρνηση ειδικού σκοπού υπό τον κ. Παπαδήμο για:

την εκταμίευση της έκτης δόσης,το κούρεμα του χρέους,τη δανειακή σύμβαση,την διεξαγωγή εκλογών

έχοντας τη διαβεβαίωση του Υπουργού Οικονομικών - και ουσιαστικά ηγέτη του ΠΑΣΟΚ- ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα ως τις εκλογές.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος διεψεύσθη όπως άλλωστε το συνηθίζει.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν, δημιούργησαν μια νέα πραγματικότητα, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με ξόρκια, με αφορισμούς, με καταγγελίες και απλοϊκές έως ανόητες προσεγγίσεις, αλλά με νέα πρόταση και συστράτευση όλων των δυνάμεων που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Η άρνηση όταν είναι διαρκής, είναι μεν εύκολη και αρεστή καταλήγει δε, σε δυσάρεστα αποτελέσματα. Η άρνηση δεν εκλέγει Κυβέρνηση, αλλά γίνεται ψήφος διαμαρτυρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα