Η Αμερική εξετάζει εκ νέου το ζήτημα της οπλοκατοχής

Το ζήτημα της οπλοκατοχής στη Αμερική επαναφέρει η τραγωδία στο Κονέκτικατ, αν σκεφτεί μάλιστα κανείς πως η μητέρα του Άνταμ Λάντζα ήταν μανιώδης συλλέκτρια και τα δικά της όπλα ήταν αυτά που έβαψαν με αίμα ένα ολόκληρο σχολείο.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Κονέκτικατ Νταν Μαλόι κάλεσε την Κυριακή σε αυστηρότερη νομοθεσία για την οπλοκατοχή σε εθνικό επίπεδο, και η γερουσιαστής Νταϊάν Φέινσταϊν, επίσης των Δημοκρατικών, επισήμανε πως θα παρουσιάσει νομοσχέδιο για την απαγόρευση επιθετικών όπλων όταν συνέλθει εκ νέου το Κογκρέσο.

Η Φέινσταϊν ήταν το 2004 εισηγητής

νομοσχεδίου για τον περιορισμό των όπλων, αλλά η πρότασή της είχε καταψηφιστεί. Ο γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν, που θεωρείται το Νο2 των Δημοκρατικών ανακοίνωσε ότι η Γερουσία θα διεξάγει ακροαματικές διαδικασίες για τον έλεγχο των όπλων, ενώ πολλοί άλλοι βουλευτές και γερουσιαστές δήλωσαν πως το ζήτημα θα αποτελέσει στο εξής προτεραιότητά τους.

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο σημείο καμπής, εκεί όπου πρέπει κάτι να κάνουμε» δήλωσε χαραρακτηριστικά ένας άλλος κορυφαίος γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Τσαρλς Σούμερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα