Γ.Ραγκούσης: Ριζική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού στις κάλπες

23:52 5/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Την εκτίμηση ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι το «πρώτο βήμα για την ριζική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας» έκανε ο Γ. Ραγκούσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας μίλησε σε εκδήλωση της κίνησης "Π80" στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με θέμα: «από την απαξία στην δημιουργία. Πώς μπορεί να είναι χρήσιμη και φιλολαϊκή η πολιτική».

«Μέχρι τώρα η Ελλάδα

βάλτωσε για οικονομικούς λόγους οι οποίοι υποχώρησαν μετά το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Τώρα, όμως, ελλοχεύει ο κίνδυνος διατήρησης του καθεστώτος αβεβαιότητας εξαιτίας πολιτικών παραγόντων», σημείωσε ο Γ. Ραγκούσης.

«Αλίμονο αν πέσουμε σε καθεστώς ακυβερνησίας», πρόσθεσε. Ο υπουργός θεωρεί ότι για να μην περιέλθει η χώρα σε κατάσταση ακυβερνησίας, δεν μπορεί να είναι μόνο ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και κάλεσε την Δημοκρατική Αριστερά να σκεφθεί σοβαρά την στάση της και το ενδεχόμενο απόρριψης συμμετοχής της σε κυβέρνηση. Ο ίδιος αναφέρθηκε έδωσε τρία παραδείγματα:
- Το καθεστώς stage
- Το θέμα των ταξί
- Του ΧΥΤΑ στην Κερατέα

Και διερωτήθηκε εάν τα συμφέροντα 45.000 υπαλλήλων έναντι του δημοσίου συμφέροντος ήταν φιλολαϊκή ή αντιλαϊκή πολιτική.

Το ίδιο δίλημμα έθεσε και για το θέμα των ταξί, καθώς και για την περιφρούρηση του εργοταξίου του ΧΥΤΑ στην Κερατέα την οποία, όπως είπε «είχαν αγκαλιάσει όλα τα συστήματα λαϊκισμού».

«Στην Ελλάδα της χρεοκοπίας - γιατί περί αυτού πρόκειται στην ουσία - φιλολαϊκό είναι οτιδήποτε βγάζει την χώρα από το θανατηφόρο καθεστώς του φόβου της επιστροφής στην δραχμή και της στάσης πληρωμών» είπε. «Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση αν δεν υπάρξει ριζική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος…».

Keywords
Τυχαία Θέματα