Γκρούεφσκι: Θέλουμε απευθείας συνομιλίες για το όνομα

Θερμός υποστηρικτής των Σκοπίων είναι η Σλοβενία, όπως άλλωστε δήλωσε η ίδια η πρωθυπουργός της χώρας σε συνάντησή της με τον ομόλογό του Νίκολα Γκρουέφσκι.

Η Alenka Bratushek αναφερόμενη στο ζήτημα του ονόματος η Bratushek τόνισε ότι «αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν και ο μόνος τρόπος για την επίλυσή του σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι ο διάλογος».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων,

Νίκολα Γκρούεφσκι κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εμποδίζει την ένταξη της χώρας του.

Υπενθύμισε ότι τα Σκόπια είναι έτοιμα και κάνουν έκκληση για άμεσες συνομιλίες, όχι μέσω ενός μεσολαβητή, για να δοθούν πιο άμεσα αποτελέσματα. Τόνισε ότι η Αθήνα αγνόησε την ετυμηγορία της Χάγης.

«Δυστυχώς, ο νότιος γείτονας μας δεν είναι έτοιμος για απευθείας συνομιλίες. Αρνήθηκε όλες τις πρωτοβουλίες μας για απευθείας συνομιλίες να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να επιλύσουμε το ζήτημα. Η εντύπωσή μου είναι ότι δεν υπάρχει προθυμία να έρθουν σε έναν συμβιβασμό και σε εξεύρεση λύσης, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα, ώστε να απεμπλακεί η χώρα και να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνει η εφημερίδα Βέτσερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα