MBA: Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου στον έλληνα Manager

To Πρόγραμμα MBA - Master of Business Administration, προσφέρει Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, στον έλληνα Manager

Υψηλού επιπέδου Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση στην Ελλάδα, με το κύρος του University of Derby, UK που οδηγεί στην απόκτηση

του ενός Ισχυρού MBA - Master of Business Administration

Η επιλογή ενός Μεταπτυχιακού Προγράμματος, αποτελεί μια πολύ σημαντική υπόθεση για την επαγγελματική εξέλιξη και την προσωπική ανάπτυξη του κάθε Στελέχους.

Το Mediterranean College, έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που του επιτρέπουν να προσφέρει υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή εκπαίδευση, που ανταποκρίνεται στα προσωπικά κριτήρια αξιολόγησης και στις προσδοκίες του κάθε εργαζόμενου για μια ανοδική καριέρα.

Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Mediterranean College, έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας της επιλογής ενός μεταπτυχιακού προγράμματος, έχει επιλέξει προγράμματα υψηλού επιπέδου και επαγγελματικής αξίας, τα οποία συνδυάζουν την ακαδημαϊκή και επιστημονική γνώση με την σύγχρονη επαγγελματική πραγματικότητα και τις σημερινές επαγγελματικές ανάγκες.

Γι αυτό και οι απόφοιτοι του Mediterranean College, διακρίνονται και καταξιώνονται στον επαγγελματικό τους χώρο, κατέχοντας ηγετικές θέσεις στον κλάδο τους.

Το Business School του Mediterranean College

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College είναι από τις πρώτες, και μεταξύ των πρωτοπόρων, που ιδρύθηκαν για σπουδές Μanagement και Μarketing στην Ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση. Λειτουργεί ως μια κοινότητα ενεργών ερευνητών και εκπαιδευτικού προσωπικού προσφέροντας μια σειρά από επιλεγμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα σε συνεργασία με το Derbyshire Business School.

To Πρόγραμμα MBA - Master of Business Administration

Ανταποκρινόμενο στις νέες προκλήσεις που διαμορφώνονται για τον Έλληνα manager στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, καθώς και τις διαρκώς αυξημένες πιέσεις των οργανισμών για αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα, το Mediterranean College προχώρησε σε μια εκ βαθέων ανανέωση του Προγράμματος MBA. Μέσω της συνεργασίας του με το University of Derby, UK προσφέρει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του ένα πρόγραμμα θεμελιωμένο επάνω στις τωρινές ανάγκες του διοικητικού στελέχους για διευρυμένη αντίληψη του διοικητικού έργου, και ικανότητα προσαρμογής στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς.

Το MBA του Mediterranean College αποτελεί ένα από τα ελάχιστα προγράμματα ΜΒΑ της Μεγάλης Βρετανίας που έχει σχεδιαστεί και πιστοποιηθεί από το CMI (Chartered Management Institute), την Επαγγελματική Ένωση των Βρετανών managers με περισσότερα από 86.000 ενεργά μέλη παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι λαμβάνουν το Level 7 Diploma in Strategic Leadership and Management και (με την προϋπόθεση ότι ολοκληρώνουν το μάθημα Business Impact Study), μπορούν να κάνουν αίτηση για την απόκτηση του CMI Chartered Manager Status.

Τα πλεονεκτήματα του CMI

Το CMI είναι επαγγελματικό πιστοποιητικό διεθνούς εμβέλειας, που προσφέρει ένα μεγάλο εύρος οφελών σε κάθε σύγχρονο manager. Για την επαγγελματική ανέλιξη ενός manager, το CMI αποτελεί διαβατήριο για την αγορά εργασίας ανεξαρτήτως κλάδου απασχόλησης, καθώς πιστοποιεί τις διοικητικές ικανότητες και τον επαγγελματισμό ενός στελέχους.

Τα σημαντικότερα οφέλη από την παρακολούθηση ΜΒΑ στο Mediterranean College
• Πρόσβαση σε σημαντικές πηγές επαγγελματικών πληροφοριών: το CMI προσφέρει στους φοιτητές του Mediterranean College μια εκτενή ηλεκτρονική βιβλιοθήκη πληροφοριών, σχετικά με τις καλύτερες πρακτικές και τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις γύρω από καίρια ζητήματα του management.
• Συμβουλευτική υποστήριξη: ειδικά εκπαιδευμένοι σύμβουλοι, μέλη του CMI, δίνουν απαντήσεις σε επαγγελματικούς προβληματισμούς των μεταπτυχιακών φοιτητών.
• Δικτύωση: πρόσβαση σε ηλεκτρονικό forum και ομάδες συζητήσεων που επιτρέπουν στους φοιτητές του προγράμματος να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν ιδέες με συναδέλφους τους managers από όλο τον κόσμο.
• Εύρεση Εργασίας στο εξωτερικό: πρόσβαση στο ηλεκτρονικό γραφείο ευρέσεως εργασίας του CMI, όπου ανακοινώνονται οι σημαντικότερες νέες θέσεις εργασίας στελεχών στη Μεγάλη Βρετανία.
Δομή και Περιεχόμενο

Το πρόγραμμα έχει μια προοδευτική εξέλιξη που επιτρέπει στους φοιτητές να ενισχύσουν και να εφαρμόσουν δεξιότητες κριτικής ανάλυσης, σύνθεσης, στρατηγικής θεώρησης, μάθησης μέσω έρευνας και ανεξάρτητης κρίσης. Έμφαση δίνεται στη σύνδεση της θεωρίας με την πράξη, μέσω της παροχής μαθημάτων που καλύπτουν όλο το εύρος των διοικητικών λειτουργιών, όπως ενδεικτικά: τη διαχείριση ανθρώπων, τη στρατηγική, τα χρηματοοικονομικά, το marketing και τις λειτουργίες (operations). Όλα τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα με τρόπο ώστε να ενσωματώνουν ένα διευρυμένο περιεχόμενο ώστε να μην βλέπουν το κάθε αντικείμενο μεμονωμένα, αλλά αντίθετα, να τονίζουν την αλληλεπίδραση των διαφόρων τομέων του management και του τρόπου που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους (πχ. στρατηγική και μάρκετινγκ, χρηματοοικονομικά και πληροφοριακά συστήματα, κ.ο.κ.)

Σε ποιους απευθύνεται

Το MBA του University of Derby σχεδιάστηκε για να προσφέρει σε υψηλόβαθμα στελέχη, αλλά και σε όσους αποβλέπουν σε τέτοιες ανώτερες διοικητικές θέσεις, τη δυνατότητα ακαδημαϊκής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να διευρύνουν και να εμπλουτίσουν την υπάρχουσα διοικητική τους εμπειρία και να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα πρέπει να είναι ικανοί να ανατρέχουν και να μαθαίνουν από τις προηγούμενες εμπειρίες τους, να ενσωματώνουν τις νέες γνώσεις τους σε αυτές και να τις εφαρμόζουν σε νέα δεδομένα.

Το ΜΒΑ του Derbyshire Business School προσελκύει συμμετέχοντες από τον ιδιωτικό, δημόσιο και μη κερδοσκοπικό τομέα. Η μαθησιακή εμπειρία εμπλουτίζεται από το ευρύ φάσμα επαγγελματικής προέλευσης και εργασιακής εμπειρίας των φοιτητών του προγράμματος.

Το πρόγραμμα προσφέρεται με τη μέθοδο παρακολούθησης part-time.
Η Διάρκεια του Προγράμματος είναι 2 έτη part-time. Η Γλώσσα Διδασκαλίας είναι η Ελληνική ή Αγγλική. Το Πρόγραμμα Μαθημάτων περιλαμβάνει φοίτηση κάθε Παρασκευή απόγευμα & κάθε δεύτερο Σάββατο πρωί.
Η Έναρξη του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εντός Ιανουαρίου 2013.

Το Business School του Mediterranean College από το 1977 μεταφέρει τη Βρετανική Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών, προσφέρει επίσης σε συνεργασία με το University of Derby, UK τα Προγράμματα: MSc Marketing Management και ΜΑ Management.

Info: Aθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9 – τηλ.: 2310 287779, www.medcollege.edu.gr,

Facebook: http://www.facebook.com/mediterraneancollege

Keywords
Τυχαία Θέματα