Γκ. Σρέντερ: Υπέρ της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος

Υπέρ της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής τάσσεται ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Σε άρθρο του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», ο κ. Σρέντερ υπερασπίζεται τη λεγόμενη «Agenta 2010», για την υλοποίηση της οποίας εφάρμοσε επίπονες μεταρρυθμίσεις κατά τη διακυβέρνησή του.

Στο πλαίσιο αυτό υπερασπίζεται την άποψη για επιμήκυνση

του ελληνικού προγράμματος.

«Γνωρίζουμε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν αποτέλεσμα μόνο όταν συνοδεύονται από οικονομική ανάπτυξη. Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία έχουν κάνει σημαντικές προόδους. Η κατάσταση, στην οποία βρίσκονται σήμερα οι χώρες αυτές σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο δείχνει ωστόσο ότι μόνο με λιτότητα δεν αντιμετωπίζεται η κρίση. Το αντίθετο μάλιστα. Υπάρχει ο κίνδυνος η σκληρή λιτότητα να στραγγαλίσει την οικονομία, όπως συμβαίνει ήδη στην περίπτωση της Ελλάδας. Μέσα σε δύο χρόνια η χώρα προχώρησε σε αυξήσεις φορολογίας και περιορισμό δαπανών που αντιστοιχούν στο 20% του ΑΕΠ. Μέχρι το 2014 θα φθάσουν στο 30%. Καμία κοινωνία και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει τέτοιες περικοπές. Για το λόγο αυτό οι ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Keywords
Τυχαία Θέματα