Γαλλία: Τα ραντεβού των αρχηγών για τις πρώτες δηλώσεις

Ο Νικολά Σαρκοζί αναμένεται να κάνει τις δηλώσεις του για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην εμβληματική αίθουσα για την αριστερά, Μιτιαλιτέ.

Αφού ψήφισε στο Παρίσι γύρω στις 12 τοπική ώρα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι, επέστρεψε στο προεδρικό μέγαρο των Ιλισίων.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα απευθυνθεί στο γαλλικό λαό από την Τιλ στην εκλογική του περιφέρεια στην Κορέζ, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Αφού ψήφισε γύρω στις 10 το πρωί, επισκέφθηκε στη συνέχεια, όπως το συνηθίζει, όλα τα εκλογικά κέντρα της περιοχής του. Στις επισκέψεις αυτές συνοδεύονταν από τη σύντροφό του δημοσιογράφο Βαλερί Τριερβελέρ.

Η Μαρίν Λεπέν επέστρεψε στο Παρίσι από την εκλογική της περιφέρεια βορειοδυτικά, στο Pas de Calais και θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους της από την αίθουσα Equinoxe.

Στην πλατεία Στάλιγκραντ πλησίον του κτιρίου που στεγάζεται το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει δώσει ραντεβού ο Ζαν Λικ Μελανσόν του Αριστερού Μετώπου. Ήδη από νωρίς άρχισε η συρροή του κόσμου και ο Μελανσόν θα είναι προφανώς ο πρώτος υποψήφιος που θα μιλήσει απευθυνόμενος στους οπαδούς του δίνοντας την αναμενόμενη υπόδειξη στους ψηφοφόρους του για τον δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από 200 εκλογικά κέντρα ο Φρανσουά Ολάντ προηγείται με 29,3% έναντι του Νικολά Σαρκοζί με 26%. Η Μαρίν Λεπέν κατοχυρώνει την τρίτη θέση με 18,2%, ο Μελανσόν συγκέντρωσε 11,1 % ενώ ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού πέφτει κάτω από το 9,1 %.

Keywords
Τυχαία Θέματα