Γ. Κουμουτσάκος: Όχι σε συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΛΑΟΣ

Συνέντευξη στον Γιώργο Ε. Χριστοφορίδη

«Στην Ελλάδα ζούμε την Ευρώπη της ύφεσης, της ανεργίας, των αστέγων, των συσσιτίων, της εγκληματικότητας. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη για την οποία δουλέψαμε, η Ευρώπη που ονειρευτήκαμε. Αυτός είναι εφιάλτης».

Τα λόγια ανήκουν στον ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος -στο πλαίσιο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται στο Στρασβούργο- ξεσπάθωσε κατά της αδυναμίας της Συνόδου Κορυφής να λάβει γενναίες αποφάσεις: «Όταν καίγεται το σπίτι

σου, τρέχεις να σβήσεις τη φωτιά. Δεν ασχολείσαι με το… οργανόγραμμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Την ώρα που αυτά συμβαίνουν εκτός συνόρων, στην Ελλάδα έχουμε «μια κυβέρνηση που, ενώ είναι μόλις 20 ημερών, εμφανίζει ήδη βαθιές ρυτίδες», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στο newsbomb.gr. Ο ίδιος περιέγραψε την κυβέρνηση Παπαδήμου ως ένα σχήμα που δημιουργήθηκε σε ένα «matrix» ανοιχτών πολιτικών λογαριασμών: «Δε μπορεί υπουργοί το πρωί να συνεργάζονται στο πλαίσιο της κυβέρνησης και το μεσημέρι να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην πορεία διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ».

Ξεκάθαρος ήταν για την προοπτική συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΛΑΟΣ: «Ως σύγχρονος κεντροδεξιός πολιτικός, που ένιωσε την πολιτική, με Π κεφαλαίο, τις μέρες της μεταπολίτευσης, τότε που γεννήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η Γ’ Ελληνική Δημοκρατία, έχω μια άρνηση προς τους λαϊκισμούς και τις ακραίες τοποθετήσεις, που δε μπορούν βέβαια να ξεχαστούν. Ως εκ τούτου, δε θα ήμουν ευτυχής με μια τέτοια συνύπαρξη».

Για τις ομαδοποιήσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. είπε: «Η πολιτική δεν είναι ποδόσφαιρο. Τη λογική των ομάδων -Α’ ή Β’ κατηγορίας, δεν έχει σημασία- δεν την καταλαβαίνω στην πολιτική. Πόσο μάλλον, όταν έχουμε πρόσφατα εκλεγμένο αρχηγό που όλα δείχνουν ότι οδηγεί την παράταξη σε εκλογική νίκη».

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Κουμουτσάκου στο newsbomb.gr έχει ως εξής:

κ. Κουμουτσάκο, στο Στρασβούργο σας άκουσα απογοητευμένο από τις αποφάσεις Συνόδου Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου…

Ας γίνω λίγο αφοριστικός: Όταν καίγεται το σπίτι σου, τρέχεις να σβήσεις τη φωτιά. Δεν ασχολείσαι με το οργανόγραμμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αυτό λέει η κοινή λογική αλλά δυστυχώς όχι οι αποφάσεις της 9ης Δεκεμβρίου. Είχαμε ανατροπή προτεραιοτήτων. Απαραίτητη η οικονομική διακυβέρνηση και η δημοσιονομική ευταξία αλλά τώρα προέχει η αντιμετώπιση της κρίσης. Οι αγορές δήλωσαν ήδη απογοητευμένες από την 9η Δεκεμβρίου.

Τι πρέπει να γίνει και δεν γίνεται, λοιπόν;

Η σημερινή βαθιά κρίση έχει τις ρίζες της στις δομικές αδυναμίες των θεμελίων της νομισματικής ένωσης. Υιοθετήσαμε κοινό νόμισμα χωρίς συντονισμό και ενιαία οικονομική διακυβέρνηση. Έλλειψε τότε το πολιτικό θάρρος και η αποφασιστικότητα. Το κάνουμε τώρα υπό την πίεση της κρίσης.

Σαφώς και χρειαζόμαστε δημοσιονομικούς κανόνες, ποινές για τους "δημοσιονομικά απείθαρχους", κ.ο.κ., αλλά αυτά δεν είναι η αναγκαία λύση που απαιτείται σήμερα. Πρέπει να ληφθούν δυναμικές αποφάσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα