Φοιτητές Πύργου: «We are Infommnymous»!

20:22 2/2/2013 - Πηγή: NewsBomb

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι κάτοικοι της Ηλείας μετά την ανακοίνωση της διακοπής λειτουργίας του ΤΕΙ Αμαλιάδας και του TEI Πύργου και της μεταφοράς τους στην Πάτρα, στο πλαίσιο του «σχεδίου Αθηνά».

Σε σύσκεψη που έγινε όλοι οι φορείς της περιοχής υπογράμμισαν ότι η «διακοπή λειτουργίας των ΤΕΙ της Ηλείας είναι απαράδεκτη και εχθρική ενέργεια για την Ηλεία, βρίσκει

όλους τους Ηλείους αντίθετους και ως θεσμικοί εκπρόσωποι θα αντιδράσουμε δυναμικά, ώστε να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση».

Μάλιστα, οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου προχώρησαν σε καμπάνια με τίτλο «We are Infommnymous» κατ' αντιστοιχία με το «We are Anonymous» της γνωστής ομάδας ακτιβιστών - χάκερ.

Οι φοιτητές του τμήματος, μέσω του άρθρου της φοιτήτριας Άννας Θεοδωρίδου, αναφέρουν:

Ας αρχίσω με τα απλά, μια «καλησπέρα» ας πούμε. Γράφω για το σχέδιο «Αθηνά», ξέρετε το νομοσχέδιο που πρότειναν οι "αετοί" του Υπουργείου Παιδείας, για την αναδιαμόρφωση της ανώτερης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, καθώς και για τις αλλαγές που θα επιφέρει στη δική μου σχολή, το Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ με έδρα τον Πύργο Ηλείας.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν όλα κυλούσαν κανονικά, και όταν λέω κανονικά εννοώ σε ρυθμούς εξεταστικής, ώσπου μας ήρθε το μαντάτο:

"Ανακοινώθηκε το «σχέδιο Αθηνά» και το τμήμα σας: Πρώτον, συγχωνεύεται με το τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία του ΤΕΙ Αμαλιάδας, δεύτερον, μετονομάζεται σε τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής της σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και τρίτον, μεταφέρεται στη Πάτρα"

Πολλές οι αλλαγές και πολλοί αυτοί που έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις σχετικά με τη μεταφορά της σχολής στη Πάτρα, αλλά μία και μοναδική φράση ειπώθηκε από τους περισσότερους φοιτητές: "Δεν γουστάρουμε να γίνουμε μηχανικοί υπολογιστών". Δεν μπορούν και οι περίπου 1000 σπουδαστές του τμήματος και ειδικότερα όσοι φοιτούν σε μεγαλύτερα εξάμηνα να αγνοούν με τι τίτλο σπουδών θα βγουν τελικά στην αγορά εργασίας. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ!!

Όπως επίσης είναι σαφές ότι οι νεοεισαχθέντες φοιτητές, δεν συγκινούνται μόνο απ' τη πληροφορική, οι πιο πολλοί δηλώσαμε τη σχολή γιατί μας ελκύει ο κλάδος των ΜΜΕ. Άρα δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με το στανιό μ' ένα καθαρά προσανατολισμένο στη πληροφορική αντικείμενο σπουδών, αφού δεν θα έχει κανένα νόημα. Στη πορεία οι μισοί, είτε δεν θα μπορούν να αποφοιτήσουν λόγω δυσκολίας, είτε πολύ απλά θα παρατήσουν κάτι που βρίσκουν τελείως αδιάφορο.

Έτσι, η μεταφορά στη Πάτρα «καταπίνετα » αλλά όχι και η προφανής αλλαγή του προγράμματος σπουδών. Εμείς λοιπόν, οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ, μέσω της καμπάνιας μας «WE ARE INFOMMNYMOUS», είμαστε έτοιμοι να δείξουμε τη σθεναρή αντίθεσή μας σ αυτή την επικείμενη τραγελαφική αλλαγή. Θέλουμε να λεγόμαστε πτυχιούχοι Πληροφορικής και ΜΜΕ και όχι μηχανικοί υπολογιστών… Είναι μεγάλη η διαφορά!!!

Believe us because we are here and we have the power!!!!!!!!!!! (Πιστέψτε μας γιατί είμαστε εδώ και έχουμε τη δύναμη).

Keywords
Τυχαία Θέματα