Φεστιβάλ Νάξου 2012

Το 12ο Φεστιβάλ Νάξου είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο Μπαζαίου αλλά και σε άλλα μέρη της όμορφης Νάξου από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει εκδηλώσεις αλλά και σεμινάρια.

Το 2012 χρονιά κρίσιμη για την οικονομική ανάταξη της χώρας μας, επιστρατεύουμε όλη μας την ενέργεια και διάθεση για ένα καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που αναδεικνύει με τρόπο ιδανικό την πολιτιστική φυσιογνωμία της Νάξου, αναφέρουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Η ανάπτυξη και διασπορά των δράσεων του Φεστιβάλ σε χαρακτηριστικούς χώρους του νησιού και η γέφυρα με

καλλιτέχνες του εξωτερικού τονίζει την ανάγκη εξωστρέφειας και δημιουργικής αντίδρασης απέναντι στο φόβο της οικονομικής συρρίκνωσης και στην παραγωγική ατολμία.

Εικαστικά

ΔΗ-ΜΗΤΗΡ-ΓΗ

Πύργος Μπαζαίου 28/7-2/9/2012

Καθημερινά 10:00-17:00

Εγκαίνια: Σάββατο 28 Ιουλίου, ώρα 20:30

Δη-Μήτηρ-Γη είναι ο τίτλος μιας πολυδιάστατης εικαστικής αναζήτησης των αρχετυπικών εικόνων της θεάς Δήμητρας, που διαμόρφωσαν πλαστικά ειδικά για τον Πύργο Μπαζαίου οι καλλιτέχνες Μίλτος Παντελιάς και Ειρήνη Γκόνου. Η έκθεση αναπτύσσεται αφηγηματικά και βρίσκεται σε διάλογο με τον φυσικό χώρο του ιερού της Δήμητρας - ενός από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, γειτονικά του Πύργου Μπαζαίου - ενώ παράλληλα επεκτείνεται και συνοδεύεται ηχητικά από τις μουσικές συνθέσεις του Ηλία Παντελιά.

Επιμέλεια-Οργάνωση: Μάριος Βαζαίος

Μουσική

Δευτέρα 30/7 - Ώρα 21:30 – Πύργος Μπαζαίου

Μέρες του Φωτός – unplugged

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς, υπόσχεται μια μαγική ατμόσφαιρα, απόλυτης ευαισθησίας και μελωδικότητας. Με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από τις «Εκατό μικρές ανάσες», «Μέχρι το τέλος», «Τρία Μυστικά» και τα «Εισιτήρια Διπλά», έως τα ολοκαίνουργια τραγούδια από τις «Μέρες του Φωτός», σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, βασισμένο στην αυθεντική συγκίνηση της προσωπικής της ερμηνείας. Επιμέλεια προγράμματος: Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Ενορχηστρώσεις - Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης - Τσέλο: Άρης Ζέρβας - Βιολί: Δημήτρης Κουζής

Χορός

Πέμπτη 2/8 - Ώρα 21:30 - Ιερό Διονύσου, Ύρια

Βραδιά σύγχρονου χορού στην πανσέληνο

ΣΕΛΗΝΗ (SELENE - La lune et ses mystères)

Ένα χορευτικό σόλο σε χορογραφία και ερμηνεία της Janet Amato (Τζάνετ Αμάτο).

Μουσική: Monique de Vivie (Μονικ ντε Βιβί)

Κοστούμι: Danielle Menassol (Ντανιέλ Μενασσόλ)

Μουσική

Σάββατο 4/8 – Ώρα 21:30 – Πύργος Μπαζαίου

Ρεσιτάλ πιάνου του Χρήστου Μαράντου και Harald Ossberger (Χάραλντ Όσμπεργκερ) σε έργα για τέσσερα χέρια, των: W.A.Mozart, Robert Schumann, Franz Liszt, Herbert Lauermann και Περικλή Λιακάκη.

Μουσική

Τετάρτη 8/8 – Ώρα 21:30 – Πύργος Μπαζαίου

Rainbows, Moons and Bicycles (RmB)

Η μοναδική Έλλη Πασπαλά μαζί με τον δεξιοτέχνη της τζαζ Τάκη Φαραζή στο πιάνο, ξυπνούν συγκινήσεις μέσα από το ρυθμό των τραγουδιών του Τομ Γουέιτς, Λέοναρντ Κοέν

Keywords
Τυχαία Θέματα