Η Τουρκία δήλωσε ότι δεν θα κηρύξει πόλεμο σε κανένα

21:28 25/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Τουρκία δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει την πρόθεση να κηρύξει πόλεμο σε κανέναν, παρά το ότι ένα από τα πολεμικά της αεροσκάφη καταρρίφθηκε από τη Συρία την περασμένη εβδομάδα “εκ προθέσεως”, και τόνισε ότι θα δράσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

“Ο,τι απαιτείται να γίνει, θα γίνει ασφαλώς στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κηρύξουμε πόλεμο σε κανέναν”, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς σε συνέντευξη Τύπου μετά την επτάωρη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου για το επεισόδιο και μια ημέρα πριν από την έκτακτη σύνοδο

του NATO για το επεισόδιο.

Επίσης, η Τουρκία δήλωσε ότι οι συριακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον ενός δεύτερου τουρκικού αεροπλάνου το οποίο αναζητούσε το αναγνωριστικό αεροσκάφος F-4 που καταρρίφθηκε από τη Συρία την περασμένη εβδομάδα, αλλά το δεύτερο αεροπλάνο δεν χτυπήθηκε τελικά από τα πυρά.

Ο κ. Αρίντς είπε ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τον εαυτό της, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, ενάντια σε αυτό που αποκαλεί “εχθρική δράση” της Συρίας που κατέρριψε το πολεμικό αεροσκάφος της την περασμένη εβδομάδα.

Είπε μάλιστα κατά το τέλος της επτάωρης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με το επεισόδιο, ότι η κατάρριψη από τη Συρία του αναγνωριστικού αεροσκάφους “δεν θα μείνει ατιμώρητη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα