Φ. Κουβέλης: Η χώρα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο μνημόνιο

«Η χώρα πρέπει να διεκδικήσει ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ώστε να υπάρξει δίκαιος επιμερισμός των βαρών και να δημιουργηθεί προοπτική για μια ανάκαμψη που θα διαχέει τις ωφέλειες σε όλους τους συντελεστές», δηλώνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Ο κ.

Κουβέλης αναφέρει ότι «κύρια σημεία πρέπει να είναι η μη αποδοχή νέων επιβαρυντικών μέτρων, η τροποποίηση μέτρων που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά, όπως ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, η αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις, η λήψη αντιυφεσιακών μέτρων, η σύνδεση του προγράμματος με την αναπτυξιακή διαδικασία και την κοινωνική προστασία, η προώθηση εξυγιαντικών και δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων με σεβασμό στους θεσμούς, το κράτος δικαίου και τις βασικές κοινωνικές ανάγκες».

«Πρέπει να επιδιωχθεί μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, που να περιλαμβάνει ελάφρυνση των επιβαρύνσεων του χρέους - με περικοπή μέρους του, χρονική μετακύλιση των ομολόγων, μείωση των επιτοκίων, περίοδο χάριτος για χρεολύσια - και ταυτόχρονα ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αντιμετωπίσει την ύφεση. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δάνεια, νέους φόρους και νέα αφαίμαξη της ήδη περιορισμένης ρευστότητας της αγοράς. Η χώρα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο μνημόνιο με επαχθείς όρους. Πρέπει να δοθεί βάρος στην παραγωγική ανασυγκρότηση με διαρθρωτικές αλλαγές στο αναπτυξιακό μοντέλο», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Στουρνάρας: Σε όλα τα θέματα υπάρχουν λύσεις, αν υπάρχει ρεαλισμός

Γλέζος: Πολιτικό θράσος η απάντηση του Κεδίκλογλου

Keywords
Τυχαία Θέματα