Φ. Κουβέλης: Εξαιρέστε τα ασφαλιστικά ταμεία από το PSI

16:58 3/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Καμπανάκι για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων έκρουσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Από την Καβάλα, όπου περιοδεύει σήμερα και αύριο, ο κ. Κουβέλης ζήτησε να εξαιρεθούν από τη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων τα ομόλογα που κατέχουν ασφαλιστικά ταμεία και μικροκαταθέτες.

Όπως

τόνισε ο κ. Κουβέλης, τυχόν αναδιάρθρωση των ομολόγων που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικού ύψους 25 δισ. ευρώ θα αποδυνάμωνε τους ασφαλιστικούς φορείς, σε σημείο αδυναμίας τους να εξασφαλίσουν τις παροχές προς τους ασφαλισμένους.

Επίσης, απαλλαγή ζήτησε και για τους πολίτες που επένδυσαν τις οικονομίες μιας ζωής σε ομόλογα, με την πεποίθηση ότι εξασφαλίζουν καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Επιφυλάξεις ωστόσο εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και για την ίδια τη διαδικασία «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα χρονίζοντα προβλήματα της χώρας, που απαιτούν ταυτόχρονα επανεκκίνηση της ανάπτυξης και ενίσχυση της παραγωγής του πρωτογενούς τομέας.

«Η ανταλλαγή των ομολόγων και η νέα δανειακή σύμβαση συνοδεύονται από μέτρα δυσβάσταχτα, ανάλογα με αυτά που ελήφθησαν εξαρχής» υπογράμμισε, μην παραλείποντας να ασκήσει κριτική στην αναποτελεσματικότητά τους.

Για το επόμενο διάστημα, ο κ. Κουβέλης ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες εντός ενός ελεγχόμενου χρονοδιαγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα