Εγκλωβισμένος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

16:27 3/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Σε εξέλιξη επιχείρηση αποψίλωσης των υποστηρικτών του για να αναγκαστεί να αποσυρθεί ενώ τού προτείνουν καταψήφιση της δανειακής σύμβασης για να αποκτήσει δυναμική και να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Ε. Βενιζέλου.

Με δεδομένη την τάση που έχει διαμορφωθεί, μεταξύ των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ, για να υπάρξει μία και μοναδική υποψηφιότητα (αυτή του κ. Ευ. Βενιζέλου), κορυφώνονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του Κινήματος.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης

φαίνεται να μην έχει πειστεί προκειμένου να αποσύρει την υποψηφιότητά του στηρίζοντας και αυτός τον κ. Ευ. Βενιζέλο.

Η συνάντηση του με τον Α. Λοβέρδο απέβη άκαρπη ενώ ιδιαίτερο εκνευρισμό προκάλεσε στον υπουργό Ανάπτυξης η επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στη χθεσινή του ομιλία.

Έτσι μπαίνει σε εφαρμογή ένα δεύτερο εναλλακτικό σχέδιο που μεταφράζεται στην αποψίλωση του κ. Χρυσοχοΐδη από τους υποστηρικτές του. Το βάρος πέφτει στη Δυτική Μακεδονία και σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που υπάρχουν ισχυρά ερείσματα του Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

Ήδη καταγράφεται ένας γύρος πιέσεων και επηρεασμού βουλευτών που θεωρείται ότι πρόσκεινται στον κ. Χρυσοχοΐδη και δεν είναι περισσότεροι από δέκα ή δώδεκα.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός που στήριζε, αρχικά, την προσπάθεια του Μακεδόνα πολιτικού να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σγουρός ήταν ανάμεσα στους υποστηρικτές του κ. Βενιζέλου στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2007 και αυτό καθιστά ευκολότερη την προσέγγισή του.

Αντίθετα, βέβαιη θεωρείται η προσχώρηση στο «βενιζελικό» στρατόπεδο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη που αρχικά φερόταν ως υποστηρικτής του κ. Χρυσοχοΐδη.

Περιθώρια και εισηγήσεις

Τα περιθώρια ελιγμών στενεύουν για τον Υπουργό Ανάπτυξης που έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους.

1. Να διαπραγματευτεί την διακριτή συνεργασία του με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στο όνομα της ενότητας και της προοπτικής του ΠΑΣΟΚ.

2. Να συνεχίσει την προσπάθειά του και να βλέπει καθημερινά να τον εγκαταλείπουν οι υποστηρικτές του.

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Χρυσοχοΐδη αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο και επισημαίνουν, ως κορυφαίο στρατηγικό λάθος, την ευθεία προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Γ. Παπανδρέου αφού έτσι κόπηκαν οι γέφυρες επικοινωνίας με τους «προεδρικούς». Μάλιστα φωτογραφίζουν ως υπεύθυνο τον κ. Γιάννη Ρουμπάτη, ο οποίος είναι ο εξ απορρήτων σύμβουλός του σε θέματα στρατηγικής και επικοινωνίας.

Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δέχεται πολλές εισηγήσεις και προτάσεις για να αποκτήσει μία νέα δυναμική η υποψηφιότητά του. Μία από αυτές ξεχωρίζει αφού θεωρείται υψηλού πολιτικού ρίσκου και αφορά στην καταψήφιση από την πλευρά του κ. Χρυσοχοΐδη, της δανειακής σύμβασης στη Βουλή.

Οι εμπνευστές αυτής της πρότασης θεωρούν ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης με αυτή την κίνηση θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στον κ. Βενιζέλο που έχει ταυτιστεί με τ
Keywords
Τυχαία Θέματα