Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ έστειλαν οι φαρμακοποιοί

Εξώδικο στον ΕΟΠΥΥ έστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για απόφαση του Οργανισμού, αντίθετη στη σύμβαση των φαρμακοποιών με το Ταμείο.

Στη Δικαιοσύνη καταφεύγει τώρα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, μετά την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να πληρώνει απ΄ ευθείας τους φαρμακοποιούς όταν εκτελούν συνταγές με πίστωση στον Οργανισμό, κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποίησεων του συλλόγου τους.

Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας

του ΦΣΑ κ.κ. Κ. Λουράντος και Ηλ. Γιαννόγλου, έστειλαν εξώδικο στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας του να ανακαλέσει τη σχετική απόφαση και να εκδώσει νέες οδηγίες πληρωμής, βάσει της νόμιμης διαδικασίας, δηλαδή σύμφωνα με τη σύμβαση που έχουν υπογράψει ο Οργανισμός με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

Με το εξώδικο, ζητά να μην παραληφθούν από τον ΕΟΠΥΥ συνταγές που τυχόν εκτελέστηκαν επί πιστώσει από μέλη του ΦΣΑ, ενώ θέτει και προθεσμία τριών ημερών για την αποστολή των πρακτικών της συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αναζητηθούν οι αστικές και ποινικές ευθύνες των μελών του Δ.Σ. που υπερψήφισαν την σχετική απόφαση.

Ο ΦΣΑ προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που δεν του αποσταλούν τα πρακτικά, θα τα πάρουν, με Εισαγγελική παραγγελία.

Οι φαρμακοποιοί, σημειώνουν ότι με την απόφαση αυτή, ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε μονομερώς σε παράνομη και αντισυμβατική ενέργεια, οπότε θα χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα ένδικα μέσα σε βάρος του Οργανισμού και της διοίκησής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα