Πρόεδρος ΔΗΣΥ: Καμία προοπτική στην παρούσα φάση του Κυπριακού

Η παρούσα φάση του Κυπριακού δεν δημιουργεί την οποιαδήποτε προοπτική, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είχε το πρωί συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ερωτηθείς, στο πλαίσιο των δηλώσεών του μετά τη συνάντηση αντιπροσωπειών ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ,

για τη συνάντησή του με τον κ. Ντάουνερ, ο κ. Αναστασιάδης, αφού ανέφερε πως ενημέρωσε και τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν για το περιεχόμενο της συνάντησης, είπε πως «ήταν περισσότερο ενημερωτικού χαρακτήρα για την παρούσα φάση του Κυπριακού που δεν θα έλεγα ότι δημιουργεί την όποια προοπτική".

Εχω αναπτύξει τις θέσεις, όπως εκφράζονται και μέσα από το κείμενο που αποτελεί τη βασική μας πολιτική θέση με το ΔΗΚΟ και οπωσδήποτε και το ΕΥΡΩΚΟ, πρόσθεσε. Είπε ακόμη πως έχει εξηγήσει «πώς η ενεργός εμπλοκή της ΕΕ όσον αφορά τη νέα διαδικασία είναι εκ των ων ουκ άνευ». Επεσήμανε μάλιστα πως «και ο τρόπος να καταστεί η Τουρκία υπόλογος για τις προτάσεις που θα κατατίθενται είναι ένα σημαντικό στοιχείο για μας, όπως επίσης και οι προοπτικές λύσης εάν και εφόσον η Τουρκία επιτέλους αναγνωρίσει ότι αυτό που προέχει είναι η οριστική ειρήνη».

Τόνισε εξάλλου πως αυτό που θα πρέπει να διακρίνει τις πολιτικές της Αγκυρας είναι το ότι δεν είναι αρκετό να αναγνωρίζονται τα δικαιώματα της μιας κοινότητας και να παραγνωρίζονται τα δικαιώματα της άλλης. «Συνεπώς η λύση θα πρέπει να είναι συμβατή με αυτό που και η Τουρκία επιδιώκει, δηλαδή να καταστεί μέλος της ΕΕ, και συνεπώς να υλοποιεί και να εφαρμόζει τις οδηγίες της ΕΕ, είτε που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, είτε το ευρωπαϊκό κεκτημένο», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, σύμφωνα με το Sigmalive.

Keywords
Τυχαία Θέματα