Ευρεία συζήτηση για την οικονομία ζητά η ΣΕΚ από ΥΠΟΙΚ Κύπρου

14:16 4/6/2013 - Πηγή: NewsBomb

Το Γενικό Συμβούλιο της ΣΕΚ κάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών να συγκαλέσει τάχιστα τη Συμβουλευτική Οικονομική Επιτροπή για ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους των προβλημάτων και των προοπτικών που παρουσιάζει η κυπριακή οικονομία, καθώς επίσης και για τη συζήτηση του τρόπου της παραπέρα διαχείρισης του Μνημονίου.

Με απόφασή του, το Γενικό Συμβούλιο της ΣΕΚ,

το οποίο συνήλθε χθες σε τακτική συνεδρία, ζητά επίσης εντατικοποίηση του κοινωνικού διαλόγου για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ρύθμισης της αγοράς εργασίας για να αποτρέπεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός, με αιχμή την εκμετάλλευση κοινοτικών ως φθηνού εργατικού δυναμικού σε βάρος των Κυπρίων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, αναφέρει, θα πρέπει να προωθηθεί τάχιστα η απόφαση του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος για ψήφιση εφαρμοστικής νομοθεσίας που αφορά την Ίση Μεταχείριση στην Εργασία και τη νομοθετική ρύθμιση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΣΕΚ ζητά ακόμα επέκταση της περιόδου παροχής του ανεργιακού επιδόματος από έξι σε εννέα μήνες, καθώς και ταχύτερη καταβολή των ωφελημάτων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ανεργιακό, πλεονασμός κ.λ.π]).

Εκφράζει έντονη ανησυχία για τη συνεχή αύξηση της ανεργίας και παράλληλα χαιρετίζει την εξαγγελία συγκεκριμένων κυβερνητικών σχεδίων που στοχεύουν στον περιορισμό του προβλήματος.

Την ίδια ώρα καλεί το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας να ασκήσει αποτελεσματικό έλεγχο για την εφαρμογή των διαφόρων νομοθεσιών που θα συμβάλουν στην άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας.

Καλεί επίσης την Κυβέρνηση να αντισταθεί στις λογικές των ιδιωτικοποιήσεων των κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών και να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του νομικού τους πλαισίου, καθώς και να διασφαλίσει τα Ταμεία Προνοίας και Συντάξεων που ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα Κύπρου και στη Λαϊκή, καθορίζοντας συγκεκριμένη, διάφανη και υλοποιήσιμη πολιτική.

ΠΗΓΗ icyprus

Keywords
Τυχαία Θέματα