Τουρκία: Αυτοί είναι οι νεκροί διαδηλωτές

14:16 4/6/2013 - Πηγή: NewsBomb

Οργή έχουν προκαλέσει οι θάνατοι των δύο νεαρών διαδηλωτών στην Τουρκία, κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που σαρώνουν τη χώρα.


Πρόκειται για τον 22χρονο Αμντουλάχ Κομέρτ, ο θάνατος του οποίου ήταν ο δεύτερος που έγινε γνωστός. Ο νεαρός διαδηλωτής, μέλος της νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, έχασε τη ζωή του από

τα πυρά αγνώστου, στην Αντιόχεια της νότιας Τουρκίας. Η τουρκική αστυνομία ερευνά τις συνθήκες θανάτου του, ωστόσο αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ανέφεραν ότι ο 22χρονος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό.

Θρήνο προκάλεσε και ο θάνατος του 20χρονου Μεχμέτ Αϊβαλίτας, του πρώτου επιβεβαιωμένου νεκρού στα επεισόδια της Κωνσταντινούπολης. Ο 20χρονος, μέλος της σοσιαλιστικής οργάνωσης SODAP, παρασύρθηκε από όχημα που πέρασε μέσα από τους διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν αποκλείσει λεωφόρο στο Βόσπορο.

Ο θείος του, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Sol», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θάνατο του 20χρονου. «Άνθρωποι σε όλη τη χώρα βγήκαν στους δρόμους. Εμείς βγήκαμε στους δρόμους, χωρίς να πάρουμε υπόψη τις απειλές του Ερντογάν», τονίζει. Ο συγγενής του 20χρονου κατηγορεί τον Τούρκο πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για το δυστύχημα και ζητά την παραίτηση του ίδιου και της «δικτατορικής» του κυβέρνησης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα