Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου

11:08 1/3/2013 - Πηγή: NewsBomb

Η αύξηση στην οπλοφορία στα κατεχόμενα, ο αγώνας που δίνει η νομική ομάδα του Τ/κ επιχειρηματία Ασίλ Ναδίρ για να αποδείξει με έγγραφα την αθωότητά του αλλά και η συνεχής αύξηση στα καύσιμα, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

Με τίτλο «Είδα τις αποδείξεις», η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) αναφέρει ότι ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Σονάϊ Αντέμ σε ομιλία του χθες στην ψευδοβουλή είπε ότι έχει στα χέρια του αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το γεγονός ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα και ζήτησε από

τις «αρχές» να προβούν στις ενέργειες εκείνες ώστε να αποκαλυφθούν όσοι παρακολουθούν τηλεφωνικές συνομιλίες «αξιωματούχων» του ψευδοκράτους. Ακόμα γράφει ότι οι υποψήφιοι για την «δημαρχία» του λεγόμενου δήμου Λευκωσίας έγιναν επτά αφού σχεδόν όλα τα κόμματα στα κατεχόμενα έχουν ανακοινώσει τον «υποψήφιό» τους. Επίσης αναφορά γίνεται και στην υπόθεση εναντίον του «διευθυντή» της λεγόμενης δημόσιας υπηρεσίας ο οποίος κατηγορήθηκε για παραβίαση «κανονισμών» σχετικά με εξετάσεις εκπαιδευτικών και ο οποίος αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον όσων των κατηγορούν.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «48 χιλιάδες 453 όπλα είναι εγγεγραμμένα» αναφέρεται στην ανησυχητική αύξηση στην οπλοφορία στα κατεχόμενα και γράφει ότι οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους την δικαιοσύνη και προτιμούν με το όπλο που αγοράζουν να προστατεύουν τα συμφέροντά τους μόνοι τους. Επίσης γράφει ότι ο υποψήφιος για την «δημαρχία» του λεγόμενου δήμου Λευκωσίας Σουπχί Χιουντάογλου κατηγόρησε το Κόμμα Εθνικής Ενότητας ότι με τη δική του πολιτική και τους λανθασμένους χειρισμούς οδήγησε τον «δήμο» στην καταστροφή. Αλλού γράφει ότι, σε δηλώσεις του ο λεγόμενος δήμαρχος κατεχόμενης Αμμοχώστου Οκτάϊ Καγιάλπ είπε ότι «δήμος» Αμμοχώστου είναι ο πιο δυνατός «δήμος» στα κατεχόμενα αφού κατάφερε κατά το 2012 να επενδυθούν πέρα του 30% από τον «προϋπολογισμό» του σε επενδύσεις οι οποίες απόφεραν έσοδα.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα» αναφέρεται στην πορεία των γεγονότων στον λεγόμενο δήμο κατεχόμενης Λευκωσίας και γράφει ότι αρκετοί «δημοτικοί» υπάλληλοι από την ερχόμενη Δευτέρα δεν θα προσέρχονται στις εργασίες τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους για τον 13ο μισθό και τους μισθούς του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Ο «πρόεδρος» της συντεχνίας των εργαζομένων ΒΕΣ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ανάφερε ότι ο μισθός του Ιανουαρίου θα καταβληθεί τον Απρίλιο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι, ο ιδρυτής και ο πρύτανης του παράνομου πανεπιστημίου εγγύς ανατολής στα κατεχόμενα ο Τ/κ Σουάτ Γκιουνσέλ είναι στη λίστα των 100 πιο πλούσιων Τούρκων του κόσμου με 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσία, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes. Επίσης αναφέρεται σε δυστύχημα κατά το οποίο το όχημα που ενεπλάκη σε αυτό τυλίχτηκε στις φλόγες απειλώντας γειτονικές κατοικίες.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Κόμμα εντός Κόμματος» γράφει ότι, ο ανθυποψήφιος του Ιρσέν Κουτσιούκ στο εκλογικό συνέδριο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Αχμέτ Κασίφ, ο οποίος έχασε τελικά την προεδρία του κόμματος σε δηλώσεις του είπε ότι θα είναι η αντιπολίτευση εντός του κόμματος στην πολιτική του Κιουτσιούκ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι, ο «υποψήφιος» του Δημοκρατικού Κόμματος για την «δημαρχία» του λεγόμενου δήμου Λευκωσίας Μουσταφά Αραμπατζίογλου είπε ότι ένας χρόνος στην «δημαρχία» είναι αρκετός για τον ίδιο να καταφέρει να επιλύσει τα προβλήματα του «δήμου». Επίσης γράφει ότι σε δηλώσεις της στην εφημερίδα, η καθηγήτρια περιοδοντολογίας στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας Τ/κ Γκιουλντέν Ερές ανέφερε ότι παρά την αγάπη της για την Κύπρο εντούτοις λόγω του ότι στα κατεχόμενα δεν υπάρχει προοπτική εργασίας για την ίδια, δουλεύει και ζει στην Τουρκία ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για την δημογραφική αλλαγή στα κατεχόμενα.

Με τίτλο «Αποκάλυψη βόμβα», η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), γράφει ότι η Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης είχε στα χέρια της έγγραφα τα οποία θα μπορούσαν να αθωώσουν τον Τ/κ επιχειρηματία Ασίλ Ναδίρ αλλά δεν τα είχε παρουσιάσει στο δικαστήριο και τώρα γίνεται νομικός αγώνας με καθημερινές συναντήσεις στην φυλακή του Ναδίρ με τους δικηγόρους τους ώστε να μπορέσουν να αποδείξουν με τα έγγραφα αυτά «τηνσκευωρία εναντίον του Ναδίρ». Επίσης γράφει ότι, η οικογένεια του 5χρονου Ομούρ Μαμούκ παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει εντούτοις δεν χάνει την δύναμη και την ελπίδα για την υγεία του υιού τους ο οποίος διαγνώστηκε πριν από ένα χρόνο με καρκίνο. Γράφει ακόμα ότι εργάτης του «δήμου» Αμμοχώστου με λόγω της απρόσεκτης οδήγησης προκάλεσε ατύχημα χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα.

πηγη icyprus


Keywords
Τυχαία Θέματα