Ενημέρωση του Εθνικού για το θέμα της Αμμοχώστου ζητά το ΑΚΕΛ

13:29 3/6/2013 - Πηγή: NewsBomb

Την πλήρη ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου γύρω από την κινητικότητα που παρατηρείται για το θέμα της Αμμοχώστου ζητά το ΑΚΕΛ δια στόματος του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Λουκαΐδη.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης είπε το κόμμα στηρίζει ως προτεραιότητα το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, στα πλαίσια των ψηφισμάτων 541

και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με στόχο την επιστροφή των νομίμων κατοίκων της πόλης στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Ανάλογα, όπως πρόσθεσε, στηρίξαμε τη σχετική πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης στα πλαίσια του γνωστού «τρίπτυχου», με βάση την οποία προβλεπόταν επιστροφή των Βαρωσίων με ταυτόχρονη λειτουργία του λιμανιού της Αμμοχώστου κάτω από την αιγίδα της Ε.Ε., κάτι που θα έδινε τη δυνατότητα για το άνοιγμα κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

«Ενόψει της κινητικότητας που παρατηρείται γύρω από το ζήτημα και των σχετικών δηλώσεων του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κασουλίδη, ως ΑΚΕΛ θεωρούμε επιβεβλημένη την πλήρη ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου, ώστε να υπάρξει συλλογική ανάλυση, αλλά και προώθηση των όποιων αποφάσεων θα ληφθούν», είπε ο κ. Λουκαΐδης υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι πιθανή επιστροφή της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου στους κατοίκους της, θα αποτελέσει ένα καθοριστικό βήμα για τη συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

ΠΗΓΗ icyprus

Keywords
Τυχαία Θέματα