Ενέσιμο αντισυλληπτικό 1 δολαρίου

Το 2012 εκτιμάται ότι περίπου 80 εκατομμύρια γυναίκες στις αναπτυσσόμενες χώρες είχαν απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη και τουλάχιστον μία στις τέσσερις από…

Είτε προγραμματισμένη είτε όχι, η εγκυμοσύνη σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, αποδεικνύεται μία «επικίνδυνη εμπειρία» για τις γυναίκες, με τον κίνδυνο θανάτου κατά την κύηση ή τον τοκετό να διαμορφώνεται σε 1 στις 15 περιπτώσεις.

Την ίδια στιγμή, περίπου 222 εκατ. γυναικών στις αναπτυσσόμενες χώρες που θέλουν να αποφύγουν την εγκυμοσύνη, δεν έχουν πρόσβαση σε αντισυλληπτικά και συμβουλευτικές υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού, σύμφωνα

με έρευνα που διεξήχθη από τα Ηνωμένα Έθνη.

Το εμβόλιο Sayan Press είναι ένα αντισυλληπτικό που αναπτύχθηκε για να μειώσει τους θανάτους που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη σε αυτές τις χώρες.

Πρόκειται για μία «συσκευή» μίας χρήσης με συγκεκριμένη δοσολογία, ώστε να εξαλείφεται και ο κίνδυνος άλλων μολύνσεων, που μπορεί να προκληθεί τη χρήση κοινών βελονών.

Η «συσκευή» είναι εύκολη στη χρήση και δεν απαιτεί ειδική εκπαίδευση από το ιατρικό προσωπικό αυτών των χωρών, προκειμένου να χορηγηθεί με ασφάλεια.
Η ουσία που περιέχει ονομάζεται οξική μεδροξυπρογεστερόνη (medroxyprogesterone acetate).

Πρόκειται για τύπο προγεστερόνης που παραμένει στο γυναικείο οργανισμό για περίοδο τριών μηνών και θα κοστίζει μόλις 1 δολάριο.

Τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις θα διατίθεται ακόμα και δωρεάν σε γυναίκες στο Μπαγκλαντές, την Μπουρκίνα Φάσο, την Κένυα, το Νίγηρα, τη Νιγηρία, τη Σενεγάλη, την Ουγκάντα, καθώς και σε ορισμένες περιοχές στη Λατινική Αμερική και στην περιοχή Ασία.

Πηγή: onmed.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα