Επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Εξαρχείων

Επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Εξαρχείων από αντιεξουσιαστές σε εξέλιξη αυτή την ώρα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η ατμόσφαιρα παραμένει κάτι παραπάνω από αποπνικτική, παρά το γεγονός ότι έσβησαν τα φλεγόμενα οδοφράγματα περιμετρικά της πλατείας. Νωρίτερα, μετά τη λήξη της διαδήλωσης στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αντάρτικο πόλης έστησαν ομάδες κουκουλοφόρων από το Σύνταγμα έως την Ομόνοια και τα Εξάρχεια, αφήνοντας
πίσω τους βανδαλισμένα καταστήματα, καμένα αυτοκίνητα και στάσεις λεωφορείων και εκτεταμένες υλικές ζημιές στις προθήκες τραπεζών. Σε περισσότερες από 200 προσαγωγές προχώρησαν οι Αρχές. Μέχρι αυτή την ώρα, συγγενείς και αλληλέγγυοι των προσαχθέντων παραμένουν - σε ένδειξη συμπαράστασης - έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Ένταση και στην οδό Πατησίων στους δρόμους περιμετρικά από το Πολυτεχνείο όπου αναρχικοί πετούσαν νωρίτερα ξύλα πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς που απαντούσαν κάνοντας χρήση κροτίδων κρότου λάμψης.
Εικόνα καταστροφής παρουσιάζει η οδός Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους πορείας περιμετρικά του Συντάγματος άγνωστοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε βιτρίνες καταστημάτων, περίπτερα, στάσεις και φανάρια. Έξω από το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών κουκουλοφόροι έσπασαν μάρμαρα και πέταξαν νεράντζια στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Ένταση νωρίτερα και από τους καταληψίες του κτιρίου της ΓΣΕΕ στην οδό Πατησίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα