«Εμφύλιος» στην παιδεία με φόντο τις Πανελλαδικές

Επαναλαμβανόμενες απεργίες και πιθανότητα επιστράτευσης στην πιο κρίσιμη περίοδο της σχολικής περιόδου.

Εβδομάδα αναταραχών στην παιδεία ήταν αυτή που πέρασε καθώς οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν πίσω στο αίτημά τους να μην αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας και να μην γίνουν μετακινήσεις.

Μετά την άκαρπη συνάντηση με το υπουργείο την Τετάρτη οι καθηγητές αποφάσισαν τελικά χθες να προχωρήσουν σε απεργία.

Μετά την απόφαση ο υπουργός Παιδείας,

Κ. Αρβανιτόπουλος βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις εξελίξεις σχετικά με την απεργία.

«Το δικαίωμα των νέων να διαγωνιστούν σε ένα περιβάλλον ηρεμίας είναι ιερό», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. «Η απόφαση της ΟΛΜΕ δημιουργεί αδικαιολόγητη αναστάτωση σε εκατοντάδες οικογένειές και θέτει σε ομηρία τους μαθητές».

Οι αντιπαραθέσεις, πάντως, μεταξύ των συνδικαλιστών φαίνεται να είναι αναπόφευκτες, καθώς τον ερχόμενο μήνα (σσ. Ιούνιος) θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΟΛΜΕ και αυτή τη στιγμή οι παρατάξεις είναι πλέον φανερό ότι δρουν υπό τη «σκιά» του, καθώς κάθε μία αγωνίζεται τώρα να αυξήσει την επιρροή της στον κλάδο.

Η εντολή Σαμαρά προς το υπουργείο Παιδείας είναι σαφής. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να προχωρήσει ο νόμος, αλλά και να διασφαλιστεί η ομαλεί διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των καθηγητών σε περίπτωση που αποφασιστούν οριστικά απεργίες.

Διαβάστε επίσης:

Αρβανιτόπουλος: Στην ώρα τους οι πανελλαδικές - ΟΛΜΕ: Πάμε σε απεργία

Απεργία στις Πανελλαδικές αποφάσισε η ΟΛΜΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα