ΕΛΣΤΑΤ: Παρουσίαση στοιχείων διεθνών εμπορευματικών συναλλαγών,

Πλήρη χρονολογική σειρά με αναθεωρημένα στοιχεία διεθνών εμπορευματικών συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών από το 2004 έως και το 2012, θα δημοσιοποιήσει αύριο, 28 Μαρτίου, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), παράλληλα με το δελτίο Τύπου Εμπορευματικών Συναλλαγών.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αναθεώρηση της χρονολογικής σειράς προέκυψε από την εφαρμογή ενός Προγράμματος Δράσης, το οποίο υλοποίησε η Στατιστική σε συνεργασία με τη Eurostat,

κατά την περίοδο 2011-2012.

Οι κυριότεροι λόγοι που επέβαλαν την αναθεώρηση, ήταν:

1. Η προσαρμογή των στοιχείων του ενδοκοινοτικού εμπορίου στο σύνολο των διεθνών εμπορευματικών συναλλαγών, βάσει των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών παραδόσεων και αποκτήσεων που υποβάλλονται από τις επιχειρήσεις στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τις στατιστικές εξωτερικού εμπορίου.

2. Η ενσωμάτωση αναθεωρημένων πρωτογενών στοιχείων, τα οποία διαβιβάστηκαν από τις τελωνειακές αρχές και αφορούν στην πλειονότητά τους στα πετρελαιοειδή.

3. Η ενσωμάτωση, εφεξής, στα μηνιαία στοιχεία του εμπορίου με τρίτες χώρες, των προσωρινών στοιχείων των «ελλιπών τελωνειακών διασαφήσεων»- που αφορούν ως επί το πλείστον πετρελαιοειδή- και μετά τη συμπλήρωσή τους, η αντικατάστασή τους με τα οριστικά στοιχεία.

4. Η επεξεργασία και οριστικοποίηση των στοιχείων τόσο του ενδοκοινοτικού εμπορίου, όσο και του εμπορίου με τρίτες χώρες από το 2004 έως και το 2010.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα