Σε κλοιό πιέσεων το Χρηματιστήριο

Νέα βουτιά σημειώνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη σκιά των εξελίξεων στην Κύπρο, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες άνω του 3%, σε νέο ιστορικό χαμηλό τριμήνου. Στο κόκκινο και τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στα χαμηλά τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου υποχωρεί σήμερα το ευρώ, στα 1,2843 δολάρια, εν μέσω έντονων ανησυχιών σχετικά με την πορεία του σχεδίου διάσωσης της κυπριακής οικονομίας και το ενδεχόμενο να αποτελέσει

οδηγό για πιθανές μελλοντικές διασώσεις τραπεζών. Περαιτέρω εξασθένηση του ευρώ «βλέπει» η Morgan Stanley.

Όπως εκτιμά η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου είναι πιθανό να κατρακυλήσει προς τα επίπεδα «ένα προς ένα» τα επόμενα δυόμισι χρόνια, ως αποτέλεσμα των πολιτικών που δρομολογούνται Ευρωζώνη.

Ο αδέξιος χειρισμός της διάσωσης της Κύπρου έχει ενισχύσει τις πιέσεις στις πιστοληπτικές αξιολογήσεις των χωρών της ευρωζώνης που απειλούνται με υποβάθμιση, ενώ δείχνει ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής υπερεκτιμούν την ικανότητα τους να περιορίσουν την κρίση, προειδοποιεί η Moody΄s.

«Μοιραίες» χαρακτηρίζει τις επιπτώσεις του κυπριακού σχεδίου για ολόκληρη την Ευρωζώνη, σε επίπεδο συμβολισμού, ο Γερμανός οικονομολόγος και σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης, Πέτερ Μπόφινγκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα