Ελευθερη πτώση για Σαρκοζί στις δημοσκοπήσεις

Δυσαρεστημένοι εξακολουθούν να είναι οι Γάλλοι πολίτες με την πολιτική του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος βλέπει τα ποσοστά του να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα στην τελευταία έρευνα του ινστιτούτου IFOP για την εβδομαδιαία εφημερίδα Le Journal du dimanche (JDD), σε δείγμα 1.008 πολιτών το ποσοστό του

προέδρου Σαρκοζί μειώθηκε στο 24% από 26% που ήταν τον περασμένο μήνα στην δημοσκόπηση του IFOP, που έγινε από την 13η ως την 15η Δεκεμβρίου.

Ο βασικός αντίπαλος του Φρανσούα Ολάντ διατηρεί το προβάδισμα αλλά βλέπει επίσης πτωτική τάση στα ποσσοτά του, καθώς συγκεντρώνει το 27,5% της πρόθεσης ψήφου εν όψει των εκλογών του Απριλίου (-2% σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπηση πριν από δύο εβδομάδες).

Ο Σαρκοζί φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρή απειλή και από τον Φρ. Μπαϊρού, καθώς το ποσοστό του τελευταίου έχει σημειώσει αλματώδη αύξηση τον Δεκέμβριο, στο 11% από 6% το Νοέμβριο, προτού ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Αύξηση κατέγραψε και το ποσοστό της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν. Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου συγκεντρώνει το 20% της πρόθεσης ψήφου, από 17% τον Οκτώβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα