«Εκβιάζουν» με το νερό οι Τούρκοι την Κύπρο

Με την παροχή νερού που υπάρχει περισσότερο στην κατεχόμενη Κύπρο επιζητά να λυθεί το θέμα των κατεχομένων περιουσιών ( περιουσιακό ζήτημα) προτείνει η Τουρκία.

Συγκεκριμένα ο τουρκικός τύπος σχεδόν στο σύνολό του αναφέρει ότι η Τουρκία πρότεινε για να λυθεί το περιουσιακό ζήτημα στην Κύπρο να χορηγεί υδάτινους πόρους στους κατοίκους της ελεύθερης Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σχετικά γίνεται επίκληση αναφοράς της

κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ότι τούρκοι διπλωμάτες σε πρόσφατες επαφές τους με ξένους αξιωματούχους πρότειναν την παραπάνω λύση και ότι υπάρχουν ισχυρισμοί ότι την λύση αυτή υποστηρίζει και ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν.

Επ’ αυτού ο Φιλελευθερος έγραψε οτι η νέα θέση που προωθεί η Άγκυρα την τελευταία περίοδο είναι δωρεάν νερό από την Τουρκία έναντι των ελληνοκυπριακών περιουσιών. Η Τουρκία θεωρεί πως έτσι θα «λυθεί» ένα ακανθώδες ζήτημα στο Κυπριακό, το περιουσιακό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Φ», τη θέση αυτή παρουσιάζουν Τούρκοι αξιωματούχοι σε ξένους συνομιλητές τους, θέλοντας να προτάξουν μια νέα δήθεν προσέγγιση στο Κυπριακό με την υποβολή ιδεών. Ιδεών, οι οποίες παρουσιάζονται με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων για «αμοιβαία οφέλη».

Διαβάστε περισσότερα στην prionokordela.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα